Programmabureau Advies Overheid.nl

Nieuwe www.amsterdam.nl gelanceerd

De gemeentelijke site www.amsterdam.nl is volledig vernieuwd. Andere vormgeving, maar vooral ook nieuwe inhoud. Burgemeester Cohen lanceerde de site officieel op woensdag 6 november. Met een filmpje, een confettikanon, koffie en cake werd de lancering een feestelijke bijeenkomst.

'We hebben met de oude site in 1999 nog de Webwijzer Award gewonnen', legt burgemeester Cohen uit. 'Dus u zult denken, waarom dan een nieuwe site? Los van het feit dat in de ICT-wereld 1999 natuurlijk heel lang geleden is zijn er eigenlijk drie belangrijke redenen waarom we een nieuwe website wilden.'

'Allereerst is daar de Stijl van Amsterdam. We willen als gemeente meer eenheid in hoe wij eruit zien. De huisstijl wordt daarom ook vernieuwd. www.amsterdam.nl is daar de eerste uiting van. Ten tweede is www.amsterdam.nl voortaan ook een stedelijk site. Naast de aloude gemeentelijke informatie staat er nu ook stedelijke informatie op voor de bezoeker van Amsterdam. Wat is er te doen, waar en wanneer. Ten derde is de verbetering van de gemeentelijke dienstverlening met www.amsterdam.nl een stuk verder gekomen. Op den duur kan er online van alles worden geregeld met de gemeente.' Op 220 plekken in de stad kunt vanaf 23 november de reclameposters zien hangen die uw aandacht vragen voor de vernieuwde website. Het www van wanneer, waar en wat is hier uitgewerkt met de drie Andreaskruisen die, wanneer het licht achter de poster brandt, door de letters schijnen. (Bericht gemeente Amsterdam)

www.ictu.nl