Programmabureau Advies Overheid.nl

Pilotproject Digitaal loket Enschede als beste beoordeeld

Samenwerking woningstichting, makelaar en gemeente levert eerste prijs op
De woningstichtingen Ons Huis en Volion, de makelaar Post jr en de gemeente Enschede zijn gezamenlijk in de prijzen gevallen voor hun samenwerking bij het ontwikkelen van een reeks bouwen en wonen-producten in het digitaal loket.

Op een congres van het Ministerie van VROM, waar een reeks van gemeentelijke pilot-projecten in het land officieel werd gepresenteerd, werden de Enschedese producten door 56% van de aanwezigen als beste beoordeeld.

Samen met de Woningstichtingen Ons Huis en Volion en de makelaar Post jr is in de afgelopen drie jaar een reeks van bouwen en wonen-producten tot stand gekomen. Zo kan bijvoorbeeld een woningzoekende burger via het gemeentelijk digitaal loket direct terechtkomen bij de woningstichtingen. Ook is het mogelijk om rechtstreeks in te schrijven op een huurwoning en bij de verschillende nieuwbouwprojecten kan de internetgebruiker direct het aanbod van woningen zien. Het model van het loket dat de gemeente Enschede hanteert wordt overgenomen door de woningstichtingen. Dat bevordert betere communicatie en zorgt voor gebruiksgemak bij de klanten.Landelijk zijn de afgelopen drie jaar veel pilotprojecten op het gebied van bouwen en wonen opgestart binnen gemeentelijke organisaties. Donderdag 31 oktober was het afsluitende congres: "Werk aan de Winkel", georganiseerd door het ministerie van VROM. Op het druk bezochte congres presenteerden alle pilots (17 in totaal) hun producten. Het pilotproject van Enschede werd door een ruime meerderheid van stemmen uitgeroepen tot beste product, waarvoor een bokaal in ontvangst werd genomen.Het digitaal loket is te vinden via www.enschede.nl onder digitale loketten.
(Persbericht gemeente Enschede)

www.ictu.nl