Ingezonden persbericht

Delft, 6 november 2002
PERSBERICHT

MKB nu in staat tot verdere professionalisering van IT-Management en IT-beheer zonder de gebruikelijke overheadkosten.

Ideas to Interconnect en Endeavour sluiten samenwerkingsovereenkomst

Ideas to Interconnect uit Delft en Endeavour te Rotterdam hebben een overeenkomst getekend voor de toekomstige samenwerking op de MKB markt. Beiden blijven afzonderlijk hun diensten en producten aanbieden. De samenwerking behelst het afstemmen van processen en procedures bij MKB bedrijven die middels outtasking van IT-management aan Ideas to Interconnect en onderliggende dienstverlening aan Endeavour verdere professionalisering van hun totale IT-management nastreven.

Ook bij het MKB gaat de business 'in the lead'
Bij grote concerns en instellingen is er een ware overheveling van de macht gaande van de IT-afdeling naar de klantenorganisatie of business-unit om te zorgen dat de business weer achter het stuur komt. Bij het MKB is de business per definitie 'in the lead' dat wil zeggen; de ondernemer ontwikkelt zelf alle nieuwe initiatieven. Het probleem binnen een groeiend MKB bedrijf is veelal de cashflow en vaste lasten. Hierdoor kan er moeilijk tot aanstelling van een specifieke IT-manager worden overgegaan en hobbelt het IT-management en het IT-beheer meestal letterlijk achter de zaken aan. Proactief inspelen op veranderingen wordt dan lastig en kan niet alleen veel geld kosten maar ook marktaandeel.

Één aanspreekpunt scheelt de ondernemer veel tijd en managementaandacht Inplaats dat de ondernemer of de controller verschillende contacten moet onderhouden voor aanschaf, installatie, beheer en onderhoud wordt het nu mogelijk dit door één contactpersoon te laten doen. Deze IT-manager maakt voor het MKB een IT-plan dat gericht is en aansluit op de business en de plannen van het MKB bedrijf. Op deze wijze houdt de ondernemer zijn handen vrij om te sturen op de veranderingen in zijn markt. De IT-manager spreekt de taal van de IT-wereld en is in staat de vraag van de ondernemer om te zetten in effectieve procedures en processen.

MKB gaat sneller profiteren van nieuwe technologiën De nieuwe samenwerking tussen Ideas to Interconnect en Endeavour stelt haar klanten in staat sneller gebruik te maken van de juiste technologieën. Door de samenwerking wordt technische kennis op het terrein van servers, netwerken en werkplekken verbonden aan proceskennis en kennis over bestaande en nieuwe technologieën zoals webservices. De IT manager zal er echter voor waken dat de toets voor inzet van nieuwe technologieën altijd de business-case is.

Meer informatie?

Zie volgende pagina

Endeavour Ideas to Interconnect Piet Bentvelzen John Verschragen Burgemeester Hazenberglaan 405 Kluyverweg 2a 3078 HG Rotterdam 2629 HT Delft

telefoon: 010-2929186 telefoon: 015-2682513 fax: 010-2929188 fax: 015-2682521

email: info@endeavour.nl info@i-to-i.nl

Ideas to Interconnect BV (i­to­i),

Radex Building
Kluyverweg 2a
2629 HT Delft
The Netherlands

Mobile: +31(0)6 53460087
Office: +31(0)15 2682513
Fax : +31(0)15 2682521

E­mail : j.verschragen@i-to-i.nl
Website: www.i­to­i.nl