Gemeente Zoetermeer

Groene Kreek in de prijzen?

Het project De Groene Kreek in Oosterheem is genomineerd voor de Energy Awards 2002 van de Novem. Op 9 december bepaalt de jury onder leiding van Jan Pronk wie de winnaars worden.

De Energy Awards zijn prijzen voor gemeenten die zich inzetten voor het realiseren van projecten met een grote energiewinst. Er zijn vijf categorieën voor de projecten, afhankelijk van de rol die de gemeente speelt in het project. Er zullen dan ook 5 Energy Awards worden uitgereikt. Zoetermeer is met twee andere gemeenten genomineerd in de categorie Gemeente als regisseur.

Het project De Groene Kreek houdt kort gezegd in dat er met vergaande bewonersparticipatie een buurt met 51 nul-energiewoningen wordt ontworpen en gebouwd. De bewoners hebben een stem in alle beslissingen gedurende de totstandkoming van het ontwerp van zowel de woningen als de buitenruimte. "Nul-energie" betekent dat er in een jaar evenveel energie naar het energienet teruggaat als er wordt afgenomen. De meeste energie die terug gaat is opgewekt met behulp van zonnepanelen en kleine windturbines.

Meer informatie over De Groene Kreek vindt u op: www. degroenekreek.nl Meer informatie over de Energy Awards vindt u op: www.novem.nl

Laatste wijziging: 06-11-2002