Ingezonden persbericht

Internationaal tijdschrift 'HOTELS' kondigt aan:

Kurt ritter, president & ceo rezidor sas:
"Corporate hotelier of the world 2002"

Kurt Ritter, President & CEO van Rezidor SAS Hospitality is door lezers van 'Hotels', het Amerikaanse magazine voor de wereldwijde hotelindustrie, verkozen tot "Corporate Hotelier of the World 2002".

De "Corporate Hotelier of the World" wordt gekozen door 60.000 lezers van Hotels Magazine. Een geselecteerd aantal prominenten uit de internationale hotelindustrie maakt kans op het winnen van deze onderscheiding. Selectiecriteria zijn: individuele prestaties en visie, zowel voor de eigen organisatie als voor de hotelindustrie in het algemeen.

De prijs, die dit jaar voor de 22ste keer wordt uitgereikt, wordt op 11 november 2002 officieel aan Kurt Ritter overhandigd door Jeff Weinstein, hoofdredacteur van Hotels Magazine. De uitreiking vindt plaats in het Palace Hotel in New York.

Kurt Ritter, geboren in Zwitserland, groeide op in het hotelwezen. Zijn ouders runden een hotel in Interlaaken. Na zijn opleiding aan de Hogere Handelsschool in het Kanton van Vaud, studeerde hij af aan de Zwitserse Hotelschool van Lausanne in 1970. Hij begon zijn loopbaan als Assistant Manager in het Bellevue Palace Hotel in Bern.

Kurt Ritter werkte op verschillende managementposities in de "Ramada"-groep in Brussel, Frankrijk, Duitsland en Zweden en werd in 1976 Algemeen Directeur van SAS International Hotels (SIH)

Na 13 jaar maakte Kurt Ritter promotie van Vice-President Midden en Verre Oosten tot President & CEO SAS International Hotels. Hij was toen 42.

Onder Kurt Ritter's leiding werd in 1994 de masterfranchise overeenkomst gesloten tussen SAS International Hotels en Carlson Hotels Worldwide, betreffende de ontwikkeling van Radisson in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, waardoor het aantal hotels in 8 jaar steeg van 29 naar 159.

Als onderdeel van de toekomstige multi-brand strategie veranderde Kurt Ritter in 2000 de benaming SAS International Hotels in Rezidor SAS. In september 2002 werd het tweede deel van deze nieuwe multibrand strategie afgerond door het tekenen van een nieuwe overeenkomst voor de expansie van de Carlson Hotel merken Regent, Country Inns & Suites en Park Inn in Europa, het Midden Oosten en Afrika.

Kurt Ritter voorziet een groei tot meer dan 700 hotels in de komende 10 jaar van de bestaande merken portfolio, maar ook door de lancering van nieuwe eigen hotelmerken.

Het afgelopen jaar werd Kurt Ritter benoemd tot Erelid van "the Clefs d'Or International" (De Gouden Sleutels), de Internationale Vereniging van Hotelconcierges. In hetzelfde jaar eerde de Cornell School of Hotel Administration's Hotel Society hem voor zijn bijzondere professionele prestaties en zijn voortdurende steun aan de trainingen van Radisson SAS medewerkers aan Cornell. Hij heeft tevens een "Honorary Doctorate of Business Administration in Hospitality Management" van de Johnson & Wales University (USA), is lid van de Raad van Bestuur van de Glion Hotel School in Zwitserland en van het International Hotels Environment Initiative, een programma onder bescherming van Z.E. Prins van Wales.

Rezidor SAS is de belangrijkste franchise nemer voor de Regent, Radisson SAS, Country Inn en Park Inn merken in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Het bedrijf beheert momenteel 117 Radisson SAS Hotels & Resorts met 42 hotels in ontwikkeling in 39 landen. Sinds 1994 heeft Rezidor SAS een franchise-akkoord om Radisson uit te breiden. In 2002 werden daar Regent, Country Inn en Park Inn aan toegevoegd. Deze nieuwe overeenkomst voorziet in een uitbreiding tot 700 hotels in de EMEA regio in 2012. Rezidor SAS is volledig eigendom van de SAS Groep. Downloaden van beeldmateriaal van Dhr. Kurt Ritter kan via www.rezidorsas.com onder de button 'Pressroom'.

020 42 32 882