Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Reclameverkoopmaatschappij IP kiest software Informatica

om integraal klantbeeld te schetsen

Nieuwegein, 6 november 2002 Informatica, marktleider in Business Analytics software, heeft vandaag bekend gemaakt dat IP, de reclameverkoopmaatschappij van de Holland Media Groep (HMG), heeft gekozen voor PowerMart. Dit ETL-product van Informatica stelt IP in staat om data uit haar open bronsystemen te integreren, zodat een integraal klantbeeld kan worden geschetst. Informatica kwam na een productvergelijkingsonderzoek bij IP als beste uit de bus. Belangrijke reden hiervoor was, naast de functionaliteiten, ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van PowerMart.

De aanschaf van het data-integratie platform is binnen IP gedaan in het kader van het Data Warehouse Project dat onlangs is gestart. Tachtig medewerkers van IP zullen met het systeem gaan werken. Met behulp van PowerMart kunnen zij een integraal klantbeeld krijgen. Met PowerMart van Informatica is IP in staat om haar eigen datawarehouse te bouwen en te onderhouden. Hierdoor zijn wij in staat op de veranderende informatiebehoefte van de gebruikers in te spelen aldus Laura Veth, manager IT bij IP.

Met de combinatie en integratie van gegevens maakt PowerMart voor IP tevens integrale rapportages over de verschillende producten mogelijk. Naast de verkoop van reclameruimte, onderneemt IP ook non-spot gerelateerde activiteiten als het verkopen van internetpagina s en van (advertentieruimte op) TEXT-pagina s.

Over IP

IP is de verkoopmaatschappij van RTL 4, RTL 5, Yorin en Yorin FM. Daarnaast biedt IP iMedia de mogelijkheid om de kracht van de zenders te combineren met de bijbehorende TEXT- en internetpagina's. IP stelt zich ten doel om, naast de exploitatie van de verschillende stations, het gebruik en de effectiviteit van deze media permanent te verbeteren. Hiervoor houdt IP zich continue bezig met de ontwikkeling van nieuwe commerciële mogelijkheden binnen een multimediaal platform. IP is gevestigd in Amstelveen en heeft ca. 130 medewerkers.

Over Informatica

Informatica is vooraanstaand leverancier van Business Analytics software, waarmee belangrijke zakelijke informatie door het hele bedrijf heen inzichtelijk gemaakt kan worden. De Informatica Business Analytics producten omvatten een compleet portfolio van data-integratie -en Business Intelligence-tools tot complete analytische applicaties. Het feit dat de juiste informatie op elk moment en waar ook ter wereld direct beschikbaar is voor de juiste mensen, maakt dat de Informaticaproducten op korte termijn concurrentievoordeel opleveren.

Meer dan 1500 klanten wereldwijd, waaronder 79% van de Fortune 100 gebruiken Informatica Data Integratie software voor het bouwen en beheren van hun DataWarehouses. Vele innovatieve bedrijven zoals Motorola, Hewlett-Packard en General Electric gebruiken daarbij succesvol Informatica Analytische Applicaties om hun bedrijfsprestaties te meten en te optimaliseren. Meer informatie is te vinden op www.informatica.com/nl.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:

Informatica T +31 (0)30-6082 083

Erik ten Bruggencate M +31 (0)6-53670030

Regional Sales Manager E-mail ebruggencate@informatica.com