Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: woensdag 6 november 2002

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Aanrijding met licht letsel

Op dinsdag 5 novermber omstreeks 15.40 uur vond in Halsteren een aanrijding plaats tussen een auto en een 6-jarig kind op de Burgemeester Elkhuizenlaan ter hoogte van de M.v.d.Mortelstraat, waar een schoolbus ter hoogte van het zebrapad een groepje kinderen liet uitstappen. Het kind liep voor de bus langs en begaf zich op het zebrapad om over te steken. Hier reed juist op dat moment een 48-jarige vrouw uit Halsteren, die het kind niet zag aankomen. Gelukkig reed de vrouw stapvoets en liep het kind als het ware tegen de auto aan. Het jongetje is overgebracht naar ziekenhuis Lievensberg en hield aan de aanrijding een kneuzing over.

Skimmiaplanten ontvreemd

Uit de tuin van een woning aan de Daansbergen in Halsteren zijn de afgelopen nacht 4 skimmia planten weggenomen.

Vernieling

Bij een gezin aan de Jacobsberg te Halsteren werd in de nacht van zaterdag op zondag door onbekenden een steen door de thermopane voorruit gegooid. De steen was elders in de straat bij een verbouwing meegenomen.

Vernieling auto`s

Het afgelopen weekend zijn enkele autoruiten vernield van auto`s die geparkeerd stonden aan de Rode Schouw. Verder kwam aangifte binnen van de vernieling van een auto die geparkeerd stond aan het Gilde te Halsteren. Het linker portier en het spatscherm van een Opel Corsa liepen schade op.

WOENSDRECHT

Aanrijding met letsel

Op dinsdagavond raakte kort na 18.30 uur op de Putseweg in Hoogerheide een 29-jarige man uit Ossendrecht zodanig gewond bij `n aanrijding, dat hij per ambulance vervoerd moest worden naar ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom. De man uit Ossendrecht stak te voet de Putseweg over en zag de personenauto over het hoofd die juist op dat moment passeerde. De voetganger werd geschept door de personenauto en kwam op zijn rug tegen de voorruit terecht.

Vernieling ruit door luchtbukskogeltje

Een inwoner van de Hogebergdreef in Putte heeft aangifte gedaan van vernieling van een ruit. De man was dinsdagnacht in zijn studeerkamer aan het werk toen een onbekende met vermoedelijk een luchtbuks op de ruit schoot, waardoor een gat in de ruit ontstond. Er vielen geen gewonden.

Inbeslagname auto na 5e keer rijden zonder rijbewijs

Oplettende politieagenten in opleiding zagen woensdagochtend een 20-jarige man uit Ossendrecht als bestuurder van een personenauto over de Putseweg in Ossendrecht rijden. Van de betreffende man is bekend dat hij niet over een rijbewijs beschikt. Het bleek inmiddels de 5e keer te zijn dat aan betrokkene een proces-verbaal werd uitgereikt. De auto werd inbeslaggenomen.

RUCPHEN

Diefstal uit tuinhuis

De afgelopen nacht werd ingebroken in het tuinhuisje, behorende bij een woning aan de Rozenstraat te St. Willebrord. Men kwam er binnen door over de poort de achtertuin in te klimmen en het huisje open te breken. Men heeft een herenfiets, 3 vishengels, een bladzuiger, tuingereedschap en een Laaf weggenomen. De waarde van de goederen bedraagt ongeveer 800 euro.

ROOSENDAAL CENTRUM

Zakkenrollerij

Er werden dinsdag door de politie drie aangiftes opgenomen van zakkenrollerij in het Centrum van Roosendaal. Twee ervan hebben plaats gevonden op maandagmiddag. Bij een 68-jarige vrouw werd tijdens een bezoek aan de weekmarkt haar portemonnee uit haar tas weggenomen. In de tas bevonden zich onder meer pasjes en geld. Bij een 77-jarige vrouw werd, vermoedelijk in de Roselaar, haar portemonnee met daarin pasjes en een geldbedrag weggenomen. Verder werd afgelopen zaterdag, vroeg in de middag, uit een tas die over haar schouder hing bij een 27-jarige vrouw een mobiele telefoon weggenomen.

ROOSENDAAL BOVENDONK

Inbraak in woning

Dinsdagavond ontdekte de bewoner van een woning aan de Steenbergsestraat in Moerstraten bij thuiskomst dat tijdens haar afwezigheid was ingebroken in de woning. Van de kelder werden een deur en een raam geforceerd waarna men de woning is binnen gekomen. De woning werd doorzocht en van de keukentafel werd een herenhorloge meegenomen.

Gisteren werd tevens aangifte gedaan van een poging tot inbraak in een woning aan de Watermolenberg op vrijdag 1 november jl.. In de ruit van een tuindeur werd een groot gat gemaakt. Men is niet in de woning geweest.

Rijden onder invloed - aanrijding

Op de Willem Dreesweg werd een 27-jarige man uit Roosendaal aangehouden omdat hij een auto bestuurde terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bij controle bleek verder dat zijn rijbewijs sinds enige tijd ongeldig was verklaard. De man bestuurde een bestelauto en reed daarmee over de Willem Dreesweg in de richting van het Centrum. In de bocht ter hoogte van de dansschool aan de Vijhuizenberg werd de aandacht van de bestuurder afgeleid en kwam hij op het weggedeelte voor het tegemoetkomend verkeer. Hier botste hij frontaal op een tegenligger. Beide voertuigen werd zwaar beschadigd. Er vielen geen gewonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernielingen

Van een personenauto die stond geparkeerd aan de Pootlaan in Roosendaal werd in de loop van dinsdagmiddag op dinsdagnacht de achterruit met een steen ingeslagen.

Dinsdag kwam tevens de melding bij de politie binnen dat van een school aan de Enclaveberg een aantal ruiten werd ingegooid.

Bron: Manon Ostendorf