Gemeente Leusden

22-10-02
Gemeente houdt papierbesparingsactie

Van 28 oktober t/m 22 november houdt de gemeente Leusden een papierbesparingsactie voor haar eigen medewerkers. Milieuwethouder Kees de Kruif geeft het startsein voor deze actie op maandag 28 oktober om 14.00 uur in de hal van het gemeentehuis.

De actie krijgt de vorm van een competitie. Alle afdelingen gaan proberen 40% papier te besparen in vier weken. Dit zou een besparing van één boom per week betekenen voor de papierindustrie. De slogan van de actie is dan ook: 'Hou het papierverbruik in toom en bespaar elke week een boom'. Natuurlijk gaat het om het effect op de langere termijn. De gemeente Leusden meet daarom ook de papierverbruikcijfers in de komende jaren.

Het papierverbruik in het gemeentehuis is de afgelopen twee jaar aanzienlijk gestegen. Een groepje medewerkers heeft daarom, in het kader van de gemeentelijke interne milieuzorg, een papierbesparingsactie georganiseerd. Twaalf actiepunten zijn opgesteld waarmee een forse papier- en kostenbesparing te behalen valt. De maatregelen zijn gericht op het beter benutten van digitale mogelijkheden (introductie van Intranet, efficiënt gebruik van e-mail), het attenderen van collega's op besparingsmogelijkheden en het trachten papierbesparend gedrag vanzelfsprekend te laten worden.