Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 5 november 2002

OV Reisinformatie geeft jubileumboek uit

Op reis met reisinformatie

OV Reisinformatie, beter bekend als 9292, vierde onlangs het 10-jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan verscheen er voor personeel en relaties een jubileumboek. Dat boek is nu ook voor belangstellenden te koop. Het is een full-color uitgave van 36 pagina s dat werd geschreven en samengesteld door Ferry Bosman. Het boek bestaat uit drie delen: de geschiedenis, het heden en de toekomst van openbaar vervoer reisinformatie. Het boek is in eigen beheer uitgegeven.

De geschiedenis

In het lopende verhaal wordt de hele geschiedenis weergegeven van het openbaar vervoer vanaf de trekschuit tot de TGV. Telkens wordt de relatie gelegd met de ontwikkeling van de reisinformatie, van de mondelinge adviezen in de herberg tot de moderne technieken van nu, waarin OV Reisinformatie sinds tien jaar zo n overwegende rol speelt. In het geschiedenis verhaal wordt duidelijk hoe de ontwikkelingen van de techniek invloed hadden op de mobiliteitsmogelijkheden en wensen; hoe stoomboot en stoomtrein en tram de trekschuit en diligencediensten verdrongen en hoe de bus vervolgens op veel plaatsen de tram verdrong. In een tijdsbalk is ook de 10 jaar geschiedenis van OV Reisinformatie in beeld gebracht.

Het heden

In dit tweede katern wordt aan de hand van een zakenreis en een dagje uit een fotografisch reisverslag weergegeven met telkens de link naar uitingen en mogelijkheden van reisinformatie. Het is een kleurrijk katern met op elke bladzijde ook een beeld van eenzelfde situatie in vroeger tijd. Voor de broodnodige humor zijn er onder de naam mag ik u iets vragen malle vragen, opmerkelijke gesprekken en bijzondere ontboezemingen van klanten opgenomen, die werden opgetekend door de reisadviseurs.

De toekomst

In dit katern geen zware verhandelingen over de toekomst reisinformatie. Veelal blijkt die toekomst achteraf gezien heel anders te zijn uitgepakt dan in dit soort verhandeling wel werd verondersteld. Wel een aantal cartoons die de toekomst met een vette knipoog weergeven waaronder speciale samengestelde strips van Suske en Wiske, Bielzenblues en Fokke & Sukke.

Bestelwijze

Het boek is in een gelimiteerde oplage van 1700 exemplaren in eigen beheer uitgegeven en kost (inclusief verzendkosten en b.t.w.) 15 euro. Het boek is niet te koop in de boekhandel. Het boek is tot 20 december (in beperkte oplage) uitsluitend te bestellen via consumentenservice@ovreis.nl. Via dit mailadres kunnen belangstellenden hun naam, adres, postcode en plaatsnaam achterlaten. Na overmaking van het bedrag van 15 euro via ING Bank Utrecht, rek. nr. 68 72 89 300 ten name van OV Reisinformatie B.V. te Utrecht, o.v.v. jubileumboek volgt toezending aan het via e-mail opgegeven adres.


---



Ingezonden persbericht