Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

iBook-computers van Apple krachtiger en voordeliger dan ooit

Toonaangevende draagbare consumentencomputer verkrijgbaar voor minder dan ¤ 1.100

Bunnik, 6 november 2002 - Apple heeft zijn populaire serie iBook-computers vernieuwd. De nieuwe modellen zijn voorzien van een snellere PowerPC G3-processor met een snelheid tot 800 MHz en een ATI Mobility Radeon 7500 grafische processor voor een ongekend fraaie weergave van 3D-spellen. De iBook, die slechts 2,2 kg weegt, is met een prijs vanaf ¤ 1.099 (excl. BTW) nu voordeliger dan ooit.

"De iBook is een voordelige, prachtig vormgegeven computer boordevol geavanceerde technologieën voor de consumenten- en onderwijsmarkt", aldus Greg Joswiak, vice-president van Hardware Product Marketing. "Met zijn snellere processor, schitterende weergave en onvoorstelbaar lage prijs is de iBook een complete, lichtgewicht notebook met een ongeëvenaarde kwaliteit."

Naast een snellere processor biedt de iBook nu ook een nog fraaiere beeldweergave dankzij de ATI Mobility Radeon 7500 grafische processor en tot 32 MB speciaal videogeheugen. Alle nieuwe iBook-modellen maken gebruik van Quartz Extreme, dat ervoor zorgt dat de grafische engine weergaveberekeningen overneemt van de PowerPC-processor. Hierdoor werkt de computer sneller en reageert de grafische gebruikersinterface beter. Bovendien is de nieuwe iBook geschikt om de hele dag mee op pad te gaan dankzij de ongekend krachtige batterij die tot zes uur lang meegaat.

Alle iBook-modellen zijn voorzien van de nieuwste communicatietechnologieën, zoals een ingebouwde antenne en AirPort-kaartsleuf voor draadloze communicatie via het 802.11-protocol met een snelheid tot 11 megabit per seconde.* De iBook is verder voorzien van een ingebouwde 56K-fax/modem die dankzij ondersteuning voor de nieuwe v.92-standaard geschikt is voor nieuwe voorzieningen, zoals hogere upstream-gegevenssnelheden. Elke iBook is bovendien uitgerust met ingebouwd snel Ethernet (10/100BASE-T), zodat de iBook moeiteloos kan worden aangesloten op zowel netwerken als kabel- en ADSL-modems.

Alle iBook-computers worden bovendien geleverd met de bekroonde Apple programmatuur voor de digitale levensstijl, waaronder iPhoto voor het beheren en uitwisselen van digitale foto's, iMovie 2 voor het maken van digitale films en iTunes 3 voor het samenstellen van een digitale-muziekbibliotheek. Bij elke iBook wordt tevens de nieuwe versie van Mac OS X, 10.2, geleverd, die meer dan 150 geweldige nieuwe functies en programma's bevat, zoals een nieuwe versie van het programma Mail, waarmee ongewenste reclamemails kunnen worden uitgefilterd en iChat, de Instant Messaging-client die compatibel is met AIM (AOL Instant Messenger). Mac OS X versie 10.2 biedt unieke voorzieningen voor mobiele gebruikers, zoals de Instant On-functie die ervoor zorgt dat de iBook in een seconde uit de sluimerstand wordt gehaald, automatische netwerkherkenning waarmee automatisch het juiste netwerktype wordt gekozen (Ethernet, 802.11 of modem) en geavanceerd beheer van het stroomverbruik via Energiestandprofielen, zodat de krachtige batterij zonder bijladen tot zes uur lang meegaat. Mac OS X versie 10.2 biedt verder geïntegreerde Bluetooth- en 802.11-programmatuur voor draadloze communicatie.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe iBook is verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij geautoriseerde Apple resellers, en wordt geleverd in drie standaarduitvoeringen.

De iBook met een adviesprijs van ¤ 1.099 (excl. BTW) heeft de volgende specificaties:


* 700-MHz PowerPC G3-processor met 512 KB Level 2-cache op de chip;
* active-matrix TFT-beeldscherm van 12,1 inch (diagonaal);
* ATI Mobility Radeon 7500-videocontroller met 16 MB RAM;
* 128 MB SDRAM;

* Ultra ATA harde schijf van 20 GB;

* cd-romspeler.

De iBook met een adviesprijs van ¤ 1.499 (excl. BTW) heeft de volgende specificaties:


* 800-MHz PowerPC G3-processor met 512 KB Level 2-cache op de chip;
* active-matrix TFT-beeldscherm van 12,1 inch (diagonaal);
* ATI Mobility Radeon 7500-videocontroller met 32 MB RAM;
* 128 MB SDRAM;

* Ultra ATA harde schijf van 30 GB;

* gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid.

De iBook met een adviesprijs van ¤ 1.799 (excl. BTW) heeft de volgende specificaties:


* 800-MHz PowerPC G3-processor met 512 KB Level 2-cache op de chip;
* active-matrix TFT-beeldscherm van 14,1 inch (diagonaal);
* ATI Mobility Radeon 7500-videocontroller met 32 MB RAM;
* 256 MB SDRAM;

* Ultra ATA harde schijf van 30 GB;

* gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid.

Voor klanten in het onderwijs gelden speciale prijzen. Ga naar de Apple Store voor het Onderwijs (www.apple.com/nl/education/store) of bel 0800-0230432 (Nederland).


* Voor draadloze internettoegang zijn een AirPort-kaart, een AirPort-basisstation en een internetabonnement nodig (waarvoor u mogelijk dient te betalen). Bepaalde internetabonnementen zijn momenteel niet compatibel met AirPort.
© 2002 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iBook, Quartz, AirPort, iPhoto, iMovie, iTunes en Apple Store zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

# # #

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en internetproducten.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: http://www.apple.com
Voor informatie over Apple Benelux: http://www.apple.com/nl Voor persberichten, achtergrondinformatie en contactinformatie: http://www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Patrice Hijsterborg
MarCom & PR Manager Apple Nederland
Kosterijland 42
3981 AJ Bunnik
Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
E-mail: hijsterborg.p@euro.apple.com

Misha Elbers

MarCom & PR
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 38 32
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: marcom.bnl@euro.apple.com

Web: http://www.apple.com/nl