Algemene Inspectiedienst (AID)

Kerkrade, 6 november 2002

Illegale vogelvanger betrapt in Eindhoven

In een gecombineerde actie van Algemene Inspectiedienst en de Politie Eindhoven is vanochtend een 59- jarige Eindhovenaar op heterdaad betrapt. De opsporingsambtenaren troffen de vogelvanger na een routinecontrole van bekende stekjes aan op een terrein bij de Castiliëlaan. Hij was in het bezit van een vangnet en een ongeringde goudvink die waarschijnlijk diende als lokvogel.

De man is aangehouden op verdenking van het overtreden van de Flora- en faunawet. In zijn woning werd gereedschap aangetroffen bestemd om de gevangen vogels van ringen te voorzien. De Eindhovenaar heeft verklaard de vogels voor eigen behoefte te willen vangen. De man krijgt een proces verbaal.

De verdachte is een bekende van de AID. Op 23 oktober werd bij hem in de woning al 1,5 kg miereneieren in beslag genomen. Het is niet toegestaan eieren van beschermde soorten in bezit te hebben. Daarvoor had hij al proces verbaal gekregen.

Een controleur van de Algemene Inspectiedienst heeft samen met een collega van de Regiopolitie Brabant Zuid Oost op het Doolplein een Eindhovenaar betrapt op het illegaal vangen van vogels. De man maakte gebruik van lokvogels en een slagnet. De man is na een korte achtervolging aangehouden. Op zijn woonadres zijn later 22 putters (Carduelis Carduelis), een beschermde vinkensoort aangetroffen.

Met vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot de persvoorlichter van de Algemene Inspectiedienst, Rob Hageman, tel. 045 - 5466255 of
06 - 26376392.