Ingezonden persbericht

Persbericht

ZyLAB digitaliseert archief van El Professional de la Información

Compleet archief nu volledig doorzoekbaar met ZyLAB-software

Amsterdam, 6 november 2002 ? ZyLAB Technologies B.V., leverancier van de geavanceerde full-text retrieval en document management software ZyIMAGE, heeft ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het Spaanse blad El Professional de la Información alle uitgaven gedigitaliseerd. Hierdoor is het complete archief van het toonaangevende vakblad voor informatieprofessionals volledig doorzoekbaar.

Volgens Tomas Baiget, hoofdredacteur van het blad, is het vakgebied informatie in Spanje van oudsher verder ontwikkeld in academische omgevingen dan in het bedrijfsleven, en met name het MKB. Op dit moment is het vakgebied informatie echter bezig met een inhaalslag, ook in de private sector. Dit is in belangrijke mate het gevolg van het feit dat de nadruk verschuift van het behoud van papier naar het toegankelijk maken en gericht verspreiden van (elektronische) informatie. Aansluitend bij deze verschuiving is El Professional de la Información een project gestart met als doel de abonnees een CD-rom aan te bieden met daarop alle tot nu toe uitgebrachte nummers van het blad.

Dankzij de technische bijdrage van ZyLAB aan dit project kunnen abonnees nu met behulp van full-text zoektechniek (de pagina's zijn ingescand en op de volledige tekst doorzoekbaar dankzij geavanceerde OCR-technologie en ZyIMAGE) snel de juiste artikelen uit tien jaar El Professional de la Información-content vinden. De ZyLAB-technologie biedt altijd een 100 procent kopie van de originele pagina en uitgave, met daarin de zoektermen geel gemarkeerd.

Over El Professional de la Información
El Professional de la Información is in 1992 opgericht als nieuwsbrief en sindsdien uitgegroeid tot een professionele wetenschappelijke uitgave. Naast de meer traditionele academische artikelen publiceert het blad ook kortere, meer praktische artikelen, gericht op een breder professioneel publiek. Voor meer informatie:
www.szp.swets.nl/szp/journals/pi.htm

Over ZyLAB
ZyLAB is een snelgroeiend en winstgevend Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam Zuidoost. In 1983 was ZyLAB de eerste met een volledig programma voor full-text retrieval in een PC-omgeving genaamd ZyINDEX. ZyINDEX was met name geliefd voor het doorzoeken van grote hoeveelheden elektronische files in PC-omgevingen. Sinds 1991 concentreert ZyLAB al haar ontwikkeling en marketing op ZyIMAGE, gericht op het leveren van de beste zoekmachine voor papieren documenten. Hierdoor heeft ZyLAB nu een complete oplossing voor het archiveren, doorzoeken, vinden, organiseren, delen en reproduceren van alle papieren én elektronisch kantoor documenten met een ongeëvenaard gebruiksgemak.
Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 700.000 licenties verkocht en heeft operationele installaties op meer dan 7.500 verschillende locaties. ZyLAB heeft diverse kantoren in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Alle software wordt in Nederland ontwikkeld. Meer informatie kan worden gevonden op www.zylab.nl.

Voor redactionele informatie:
PB1902
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.



Een voorbeeld van een gedigitaliseerde pagina uit El Professional de la Información