PER SALDO

Hulpgids voor persoonsgebonden budget

Hulpgids Per Saldo

Per Saldo, de belangenvereniging van persoonsgebonden budgethouders, brengt een hulpgids uit die het zoeken naar hulp vergemakkelijkt.
Een persoonsgebonden budget is een som geld waarmee mensen zelf hulp of zorg op maat kunnen inhuren. Het vinden van goede hulp blijkt geen gemakkelijke opgave. Het aanbod aan hulp schiet in veel regio s tekort. Dat gegeven vormde voor Per Saldo de aanleiding om een hulpgids te ontwikkelen.

Een jaar lang verzamelde Per Saldo gegevens van meer dan 1.300 hulpverleners, verspreid over heel Nederland. Dit gebeurde via onder meer de zorgkantoren, Sociaal Pedagogische Diensten en Regionale Patiënten/Consumenten Platforms. De gids bevat gegevens over het werkgebied, adres, bereikbaarheid en de soort(en) zorg en producten van de hulpverleners. Tevens wordt vermeld op welke doelgroepen de hulpverleners zich vooral richten. Verder bevat de Hulpgids informatie over onder meer het werk van Sting, beroepsorganisatie voor verzorgenden en helpenden, de Landelijke Vereniging Thuiszorg en over Per Saldo zelf.

Per Saldo zal de gegevens van de gids steeds bijhouden en zo nodig ieder half jaar een herziene versie uitbrengen. Ook wordt gewerkt aan hulpgidsen met gegevens per provincie.
Op 9 november wordt in Scheveningen tijdens het openingsevenement van de Week van de Chronisch Zieken de Hulpgids officieel gepresenteerd. Jan Hofsté, directeur van het Nationaal Revalidatie Fonds (NRF) en Walter Etty, schrijver van het rapport 'De ontvoogding van de AWBZ' nemen de eerste exemplaren van de Hulpgids in ontvangst. De hulpgids gaat Euro 46.10 kosten, voor leden van Per Saldo bedraagt de prijs Euro 39.60. De gidsen met gegevens per provincie kosten Euro 12, terwijl leden van Per Saldo hiervoor Euro 7 gaan betalen. Voor bestellingen kan men terecht bij Per Saldo, postbus 191 61, 3501 DD Utrecht, telefoon (030) 230 40 66.