Gemeente Dinkelland


de wethouders mevrouw A.E. Snijders-Geelink en de heer J.P.F.M. van Zuilekom
over de afstemming van regels en beleid op het gebied van het welzijnsbeleid, kortom de

HARMONISATIE VAN HET WELZIJNSBELEID

Inleiding:
Zoals bekend wordt verondersteld is de aanpassing en onderlinge afstemming van de regelgeving van de 3 voormalige gemeenten momenteel een belangrijke klus voor het gemeentebestuur. Wij noemen dit de harmonisatie van regelgeving en beleid.
Op velerlei terreinen zijn en worden de regels geharmoniseerd. Een van de gebieden waarop dit gebeurt is het terrein van Welzijn. U heeft in een van de vorige voorlichtingspagina's daarover kunnen lezen.

Het gaat in feite om een tweetal dingen. Ten eerste het vaststellen van de algemene regels voor de verstrekking van subsidies en ten tweede het afstemmen van het subsidiebeleid. Een gedeelte is hiervan al afgerond, het overige deel zal in maart 2003 afgerond moeten zijn. De gemeente streeft ernaar per 1 januari 2004 de nieuwe regelgeving en beleid te hebben doorgevoerd. In het jaar 2005 moet het welzijnsbeleid "op orde" zijn.

Voor de harmonisatie van het welzijnsbeleid zijn twee wethouders bestuurlijk verantwoordelijk, te weten de wethouders mevrouw A.E. Snijders-Geelink en de heer J.P.F.M. van Zuilekom.

In een gesprek zijn deze wethouders recentelijk een aantal vragen voorgelegd.
De vragen zijn cursief afgedrukt.

Kunt u in het kort aangeven, wat de harmonisatie welzijnsbeleid nu eigenlijk inhoudt ?
Door de gemeentelijk herindeling waren we genoodzaakt om het beleid van de drie voormalige gemeenten te harmoniseren, samen te voegen en aan te passen in één nieuw beleid. Doordat het beleid in de voormalige 3 gemeenten nogal van elkaar afweek was het best moeilijk maar ook een hele uitdaging om er een goed nieuw beleid van te maken. Het bestaansrecht en goed functioneren van de verschillende verenigingen en stichtingen moeten natuurlijk ook gewaarborgd blijven. De harmonisatie is in de welzijnssector heel wat moeilijker dan bijvoorbeeld in de harde sector. Dit komt omdat het in de welzijnssector direct om het welzijn van mensen gaat. Wij willen daarmee zorgvuldig omgaan.

Waarom wordt op het gebied van welzijn geharmoniseerd ? Het beleid in de voormalige gemeenten verschilde nogal van elkaar, om alles eerlijk te verdelen moet er dus een nieuw beleid komen. We zijn ook wettelijk verplicht om het beleid op elkaar af te stemmen. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat gelijkwaardige verenigingen of instellingen elk een verschillend bedrag aan subsidie ontvangen terwijl ze in dezelfde gemeente gevestigd zijn. Het gelijkheidsbeginsel staat dus hoog in het vaandel.

De gemeente kent een rijk geschakeerd verenigingsleven. De voormalige gemeenten kenden ieder een eigen beleid. Is het niet geweldig moeilijk dit alles op elkaar af te stemmen en ook zodanig, dat de beschikbare middelen zo rechtvaardig mogelijk worden verdeeld ? Het is een uitdaging om iedereen zo tevreden mogelijk te houden en het beleid op een zo goed mogelijke manier te harmoniseren. We vinden het ook belangrijk dat de eigenheid van de verenigingen en stichtingen zo veel mogelijk bewaard blijft en dat wortels met de eigen kern zo veel mogelijk behouden blijven. De moeilijkheidsgraad is dat sommige verenigingen het op termijn toch met minder middelen moeten doen en dit mag niet leiden tot het verdwijnen van verenigingen. Wat nu al gebeurt en dat is een positieve ontwikkeling, is dat verenigingen met elkaar gaan samenwerken en hun krachten bundelen en kennis overdragen, bijvoorbeeld een fusie of het ontstaan van overkoepelende organisaties zoals de voetbalraad. Samenwerking tussen verenigingen is een heel goede ontwikkeling.

Welzijn is een breed terrein met vele verenigingen/instellingen. Welke verenigingen vallen nu onder de harmonisatie? Het betreft verenigingen op cultureel vlak, zoals toneel-, zang-, dans- en muziekverenigingen. Maar ook heemkunde, musea en molens. Er vallen ook verenigingen onder die actief zijn in de maatschappelijke zorg, zoals jeugd- en jongerenwerk, ouderenzorg, welzijnsinstellingen, de peuterzalen, kinderdagverblijven en het gastouderbureau. Ook de recreatie, bijvoorbeeld de sportieve recreatie. En niet te vergeten ook de vrouwenverenigingen, muziekscholen, oranjeverenigingen, bibliotheken, en sterrenkunde en alle andere verenigingen die vallen onder het vormings- en ontwikkelingswerk.

Wat zullen de verenigingen/instellingen merken van de harmonisatie ? Er zijn in de gemeente reeds fusies van verenigingen tot stand gekomen, bijvoorbeeld de bibliotheken, de ANGO (Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie) en het Rode Kruis. Ook de gefuseerde verenigingen en instellingen maken deel uit van het harmonisatieproces. In het algemeen is het zo dat de ene vereniging er op achteruit zal gaan maar een ander weer op vooruit. Er wordt wel naar gestreefd om alles zo geleidelijk mogelijk te laten verlopen. Dat sommige verenigingen meer moeten inleveren heeft ook te maken met het feit dat in één van de drie gemeenten een bezuinigingsmaatregel van voor de herindeling al is doorgevoerd terwijl de andere twee gemeenten dit niet hebben gedaan. Wanneer verenigingen/instellingen door de harmonisering in de problemen dreigen te komen, wordt mogelijkheid bezien om tot een oplossing te komen.

De financiële positie van de gemeente is niet bepaald rooskleurig te noemen.
Is de harmonisatie mede bedoeld om een bezuiniging door te voeren ? De harmonisatie is bedoeld om één welzijnsbeleid voor de hele gemeente te creëren, dit is ook wettelijk verplicht. Het budget is niet veranderd, het wordt alleen anders verdeeld, gelijkwaardig over alle verenigingen/instellingen. Harmonisatie is dus het leidend uitgangspunt. In principe is het huidige budget richtinggevend. Harmonisatie is geen bezuiniging.
Eind december 2002 zal de begroting voor 2003 klaar zijn en zullen er gemeentebreed bezuinigingen moeten worden doorgevoerd, dus ook op het gebied van welzijn. Dit staat los van de harmonisatie. Ook zonder harmonisatie hadden deze bezuinigingen plaatsgevonden.

Kunt u iets zeggen over het toekomstperspectief ? We verwachten in maart 2003 de harmonisering te hebben afgerond, en kunnen dan het beleid nader gaan omschrijven en dat zal in de loop van 2003 worden afgerond. Per 2004 gaat men merken of men in financiële zin erop vooruit gaat of achteruit. Het zal wennen zijn, een proces wat waarschijnlijk enige tijd vraagt, te meer omdat er een overgangsregeling is ingebouwd. In 2006 zal het hele proces zowel financieel als beleidsmatig geheel zijn afgerond.

Heeft u nog een slotopmerking ?
We hopen dat er begrip is voor het feit dat het moeilijk is het iedereen naar de zin te maken. We doen ons uiterste best een welzijnsbeleid te maken dat door iedereen wordt geaccepteerd. We zijn natuurlijk altijd tot overleg bereid. We vinden het belangrijk dat het beleid ook door de verenigingen en instellingen wordt gedragen. Wij doen dit alles ten gunste van de verenigingen en instellingen die op het welzijnsgebied zo veel goed werk doen.

GEMEENTE DINKELLAND ONDERTEKENT CONVENANT OVER VERKEERSVEILIGHEID

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dinkelland, de scholengemeenschap Twents Carmel College, locatie Denekamp in de gemeente Dinkelland en het Regionaal orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) onderschrijven het belang van een structurele aanpak van verkeerseducatie voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. Zij doen dit door uitvoering te geven aan een projectplan zoals dit door de projectgroep VEVO (Verkeerseducatie in het Voortgezet Onderwijs) van het ROVO is ontwikkeld. In het kader hiervan heeft het college onlangs besloten het VEVO-convenant te gaan ondertekenen.

Dit convenant houd onder andere het volgende in: Bovengenoemde partijen onderschrijven dat zij verantwoordelijkheden hebben in het terugdringen van de verkeersonveiligheid. Zij vinden het belangrijk dat er verkeerseducatie mogelijk wordt gemaakt. In het convenant hebben zij een aantal afspraken gemaakt. De gemeente zal jaarlijks, ingaande het schooljaar 2002-2003 voor de periode van drie jaar een bedrag van 1.361,34 overmaken aan het Twents Carmel College, locatie Denekamp voor het aanstellen van een verkeerscoördinator. Ook zal de gemeente jaarlijks een bedrag reserveren voor de aanschaf van specifieke materialen die nodig zijn voor een goede educatie.
De school zal een verkeerscoördinator aanstellen. Deze zal de activiteiten gaan uitvoeren en coördineren op het gebied van verkeerseducatie. De school zal ervoor zorgdragen dat deze educatie een vaste plaats krijgt in het jaarprogramma en daarvoor een werkplan opstellen.
Het ROVO zal ondersteuning verlenen aan de verkeerscoördinator door het beschikbaar stellen van een helpdesk en een mediatheek. Verder zullen zij regelmatig de benodigde bijeenkomsten organiseren. De gemeente en de school zullen hetgeen is overeengekomen controleren en evalueren.

De ondertekening van het zogeheten VEVO-convenant zal plaatshebben op 7 november 2002 om 11.00 uur in het gemeentehuis van Denekamp.

Namens de Gemeente Dinkelland zal wethouder J.G. Johannink het convenant tekenen.
De locatiedirecteur Denekamp de heer G. Brouwer van het Twents Carmel College en
de voorzitter van het ROVO, T. Bennink zullen namens de andere partijen hun handtekening zetten.

Verder zullen aanwezig zijn:


* Dhr. W. Reuvekamp en dhr A. Oosterveen van het ROVO
* Dhr. W. Arends van 3VO,

* De aan te stellen verkeerscoördinator

* Dhr. H. Lammers, de verkeersveiligheidscoördinator van de gemeente Dinkelland.

Op 8, 9 en 10 november vindt de jaarlijkse Koale Kermis in Ootmarsum weer plaats.

De gemeente heeft met politie, brandweer en de horecaondernemingen uit Ootmarsum goede en duidelijke afspraken gemaakt om de Koale Kermis ook dit jaar weer zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.

Elke horecagelegenheid die nabij de kermis gelegen, heeft recent een gebruiksvergunning gekregen waarin, eenvoudig gezegd, is bepaald hoe in de betreffende horecagelegenheid alles zo veilig en ordelijk mogelijk dient te zijn geregeld. Er is in de gebruiksvergunning bijvoorbeeld aangegeven hoeveel mensen maximaal aanwezig mogen zijn binnen de horecagelegenheid. De brandweer zal tijdens de kermis hierop streng controleren en waar noodzakelijk handhavend optreden.

Informatie aan bezoekers en medewerking van bezoekers van de Koale Kermis is natuurlijk heel belangrijk, daarom graag uw aandacht voor het navolgende:


* Er komt één centrale taxistandplaats op het Kerkplein, nabij de eiken. Extra verlichting zal van gemeentewege worden aangebracht. Duidelijk waarneembare verwijsbordjes zullen worden aangebracht.
* Het in het bezit hebben en/of nuttigen van alcohol op straat is verboden. De politie zal hier ook streng op toe zien. De horecabedrijven zullen erop toe zien dat bezoekers geen alcohol mee naar buiten nemen.

* Dit jaar worden op kosten van de gemeente drie plaszuilen geplaatst. Deze zullen worden geplaatst op: hoek Grotestraat/Dwarsstraat, Kerkplein tegenover stadscafé naast het aggregaat, aan de Denekamperstraat nabij de ingang van Albert Heijn. Regelmatige reiniging en afvoer zal plaatsvinden. Wildplassen zal worden beboet. De gemeente zal zorgdragen voor duidelijk waarneembare verwijsbordjes met betrekking tot de plaszuilen.

Wij doen op u allen een dringend beroep om met inachtneming van het bovengenoemde er ook dit jaar wederom een feest voor iedereen van de maken.

De gemeente hecht er grote waarde aan dat de Koale Kermis een mooi en leuk feest is en dat het ook voor eenieder een mooi feest blijft. Molenstraat 22 te Ootmarsum, aanvang 14.00 uur. KOOPZONDAG DEURNINGEN
Het college van burgemeester en wethouders heeft zondag 10 november als extra koopzondag aangewezen voor het dorp Deurningen. Deze koopzondag heeft dus betrekking op de voormalige gemeente Weerselo.

K.C.A. INZAMELING, OOTMARSUM op 8 november 2002

Op vrijdag 8 november wordt in Ootmarsum het Klein Gevaarlijk Afval opgehaald.

De halteplaatsen en tijden zijn:

HALTEPLAATS

TIJD

Kerkplein

09.30 - 10.30

Sporthal Wildehof

10.45 - 11.45

Laagsestraat parkeerplaats "cafe de Grens"

13.30 - 14.30

De Wildbaan

14.45 - 15.45

Voor nadere informatie kunt u zich dagelijks voor de middag wenden tot de afdeling Beheer en Onderhoud van de Sector Ruimte, locatie Weerselo, telefoon: 0541-854276.

KAPVERGUNNING

Burgemeester en wethouders van Dinkelland zijn voornemens kapvergunning te verlenen aan:


* de Provincie Overijssel voor het vellen van dode bomen en bomen die in slechte staat verkeren in verband met achterstallig onderhoud en het vellen van berken en elzen in verband met regulier onderhoud.
De houtopstanden staan aan de N736, Oldenzaal-Ootmarsum en de N342 Denekamp-Nordhorn.
Daar waar nodig zal herplant plaatsvinden.

Het ontwerp-besluit ligt tot en met 12 december 2002 ter inzage bij de afdeling Beheer en Onderhoud in het gemeentehuis te Weerselo. Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht kan een belanghebbende tot en met 12 december 2002 naar keuze mondeling dan wel schriftelijk haar/zijn zienswijze naar voren brengen bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 11, 7590 AA DENEKAMP.
Voor nadere informatie kan men zich wenden tot de heer G. Davina van de afdeling Beheer en Onderhoud, telefoon 0541-854273.

VERKEERSBESLUITEN

Tijdelijke verkeersmaatregelen in verband met een hardloopwedstrijd te Weerselo .

Op zondag 10 november 2002 organiseert de Lange Afstand Atletiek Club Twente in Weerselo een hardloopwedstrijd. In verband hiermee hebben burgemeester en wethouders uit het oogpunt van verkeersveiligheid en bereikbaarheid besloten om tijdelijk de volgende verkeersmaatregelen te treffen:

Op zondag 10 november 2002, vanaf 9.30 tot 14.00 uur, wordt door plaatsing van borden C1 uit bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990), de volgende wegen in beide richtingen gesloten voor al het verkeer, behalve voetgangers:


* Stadtlohnallee;

* Lubberskamp;

* Het Wilmink;

* Bijenlaan;

* Eertmansweg;

* Siemertsteeg;

* Paalmaatsdijk, voor zover gelegen tussen Vospeldijk en de Reimerweg;

* Nijenkampsweg, voor zover gelegen tussen Vospeldijk en de Lomanskampweg;

* Plegtsweg, voor zover gelegen tussen de Bekhuisweg en de Nijenkampsweg;

* Lomanskampweg, voor zover gelegen tussen de Nijenkampsweg en de Rossummerstraat;

* Wolfsbergweg, voor zover gelegen tussen de Rossummerstraat en de Bekhuisweg;

* Ootmarsumsedijk, voor zover gelegen tussen de Wolfsbergweg en de Vospeldijk;

* Weustmorsweg;

* Vospeldijk, voor zover gelegen tussen de Ootmarsumsedijk en de Alofssteeg;

* Rossumermedenweg;

* Rossumerveldweg;

* Alofssteeg.

Het betreffende verkeersbesluit ligt tijdens kantooruren ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Burg. Scholtensplein 1 te Weerselo.
Tegen dit besluit kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na bekendmaking een bezwaarschrift indienen bij B en W. Inlichtingen over de procedure zijn te verkrijgen bij genoemde afdeling, tel. 854257.

GLADHEIDBESTRIJDING

Zie schema strooiroutes gladheidbestrijding gemeente Dinkelland 2002 - 2003. Gladheidbestrijding gemeente Dinkelland 2002 - 2003.

VERGADERINGEN

GEMEENTERAAD

De gemeenteraad komt op donderdag 14 november a.s. om 20.00 uur in de vergadering bijeen.
U bent van harte welkom vanaf de publieke tribune om de beraadslagingen bij te wonen.

AGENDA

1. Opening.

2. Vaststelling notulen van de openbare vergadering van 10 oktober 2002.

3. Ingekomen stukken.

4. Vaststelling kapverordening gemeente Dinkelland 2003 en grenzen bebouwde kommen ingevolge de Boswet.

5. Vaststelling kapvergunningenbeleid gemeente Dinkelland 2003.
6. Vaststelling Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Dinkelland 2003.

7. Vaststelling Verordening Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens.

8. Aan- en verkoop grond voor randweg van W.R. Zissler en H.G.E.M. Zissler-Brand.

9. Benoeming lid Algemeen Bestuur Drienerwoold.
10. Vaststelling 46e partiele herziening bestemmingsplan Buitengebied v.m. gemeente Weerselo.

11. Vaststelling jaarrekening 2001 gemeente Dinkelland.
12. Nieuw- en verbouw gemeentehuis.

13. Rondvraag.

14. Sluiting.

ingediend voor het verbouwen van een woonboerderij t.b.v. inwoning aan de Boschweg 11 in Rossum (20020424).
Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Buitengebied Weerselo", aangezien de maximale inhoud van de woning wordt overschreden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de realisering van het bouwplan mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen op grond van artikel 35, lid 1 van het bestemmingsplan.

Bij Burgemeester en wethouders is een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een woning t.v.v. en het herbouwen van de bestaande woning tot garage-berging aan de Oldenzaalsedijk 6 in Deurningen (20020318).
Het bouwplan wijkt af van het bestemmingsplan "Buitengebied Weerselo"; aangezien de maximale toegestane oppervlakte van de nieuw te bouwen woning wordt overschreden.
artikel 13, lid C sub 2a van het bestemmingsplan. Deze verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 8-11-2002 gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, locatie Weerselo. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de Voorbereidingsbesluit

In zijn vergadering van 10 oktober 2002 heeft de gemeenteraad besloten te verklaren dat een bestemmingsplanherziening wordt voorbereid voor het perceel kadastraal bekend gemeente Weerselo, sectie N, nr. 1686, plaatselijk bekend Scholtendijk 15 te Deurningen ten behoeve van het verbouwen van een schuur tot woning.
Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op 8 november 2002 en ligt met ingang van deze datum ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, locatie Weerselo. Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan tegen het besluit bezwaar worden aangetekend. Het bezwaarschrift dient binnen zes weken na datum publicatie te zijn ingediend bij de gemeenteraad van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Inspraakprocedure voorgenomen vrijstelling op grond van artikel 19 lid
1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening
verlenen aan het bouwplan voor de verbouw van een schuur tot woning aan de Scholtendijk 15 te Deurningen. Op grond van artikel 6a van de wet op de ruimtelijke ordening ligt het voornemen tezamen met de aanvraag met ingang van 8 november 2002 gedurende een periode van vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke en Economische ieder zijn inspraakreactie omtrent dit voornemen schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

* Hanenweg 11 in Saasveld: uitbreiden van een veeschuur;
* Veldkampsweg 56 in Denekamp: bouwen van een berging (melding);
* Grotestraat 12 in Ootmarsum: verbouwen van een winkel (voorgevel);
* Schiltstraat 6 in Ootmarsum: wijzigen voorgevel
* De Mors 38 in Ootmarsum: bouwen van een opslagloods/hobbyruimte;
* Beatrixstraat 25 in Denekamp: vergroten bijgebouw en bouwen van een hoekerker;

* Markt 10 in Ootmarsum: verbouwen en uitbreiden van een winkelpand en

* Echelpoelweg 37 in Weerselo: herplaatsen van een antenne drager. Verleende bouwvergunningen en positieve reacties op meldingen bouwvergunning te verlenen voor c.q. positief te reageren op:
* Luttekerveldweg 2 in Saasveld: verbouwen en uitbreiden van een woning t.b.v. inwoning (9-12-2002);

* Commanderiestraat 9 in Ootmarsum: vergroten van een aangebouwd bijgebouw (12-12-2002);

* Hakselaar 38, 40, 42 en 44 in Denekamp: bouwen van 4 woningen (2 blokken van twee woningen) (12-12-2002);

* Gammelkerstraat 14 in Deurningen: bouwen van een paardenstal (12-12-2002);

* Oude Weerseloseweg 7 in Weerselo: bouwen garage-berging t.v.v. (12-12-2002);

* Hakselaar 32 in Denekamp: bouwen woonhuis (12-12-2002);
* de Kerkuil 104 in Denekamp: bouwen van een erker (12-12-2002);
* Oude Postweg 9 in Deurningen: bouwen van een machineberging t.v.v. (12-12-2002);

* Bijenlaan 11 in Weerselo: bouwen erker (12-12-2002);
* de Kievit 80 in Denekamp: bouwen van een dakkapel en een overkapping bij de voordeur (12-12-2002);

* Hengelosestraat 8a in Deurningen: vergroten van een woning (13-12-2002);

* Hakselaar 60 in Denekamp: bouwen van een woonhuis (helft van een dubbelblok) (13-12-2002);

* Hakselaar 58 in Denekamp: bouwen van een woonhuis (helft van een dubbelblok (13-12-2002);

* Beltstraat 10 in Weerselo: bouwen van een hobbyruimte/berging (13-12-2002);

* Hilgenhorst 10 in Denekamp: uitbreiden van een woning (13-12-2002);

* Wiekermaatweg 9 in Rossum: bouwen van een hal (13-12-2002);
* Rossumerstraat 19 in Agelo: herbouwen van een schuur (13-12-2002);
* Brandlichterweg 63 in Denekamp: bouwen van een garage/berging (13-12-2002);

* Gravenveen 6 in Denekamp: bouwen van tuinderskassen (13-12-2002);
* Lattropperstraat 61 in Denekamp: uitbreiden van een ligboxenstal (13-12-2002);

* De Wildbaan 65 in Ootmarsum: bouwen van een serre (13-12-2002);
* Zicht 24 in Denekamp: bouwen van een woonhuis (13-12-2002) en
* Brandlichterweg 17 in Denekamp: vergroten van een woonhuis (13-12-2002).
Ingekomen aanvragen om sloopvergunning en meldingen sloopvoornemen

Burgemeester en Wethouders maken bekend, dat de hierna vermelde aanvraag om sloopvergunning is ingekomen:


* Markt 10 in Ootmarsum: slopen van bestaande kapconstructie en enkele muren;

Het plan kan tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling Bouwen en Milieu van de sector Ruimte, locatie Weerselo.


* Kanaalweg 32 in Denekamp: slopen van drie schuren (9-12-2002);
* Haarstraat 17 in Weerselo: slopen van een schuur (13-12-2002);
* Bornsestraat 30 in Saasveld: slopen van een boerderij (13-12-2002);

* Gammelkerstraat 14 in Deurningen: slopen van een gedeelte van een varkensschuur (13-12-2002);

* Paalmaatsdijk 9 in Rossum: slopen van een woning met twee schuren en het vervangen van asbesthoudende dakbedekking van een schuur (13-12-2002) en

* Pierikspad 2 in Rossum: slopen van twee schuren (13-12-2002). MILIEU

Voor een beter milieu zorgen is helemaal niet zo moeilijk als de meeste mensen denken. Ellen geeft hiervoor namens Natuur en Milieu Overijssel en uw gemeente praktische tips voor elke dag.

GERED GEREEDSCHAP

Heeft u een nieuwe hamer gekocht en ligt de oude nog in de schuur? Gooi hem niet weg, maar geef hem aan "Gered Gereedschap". Afgedankte hamers, troffels, waterpomptangen, handnaaimachines en beitels worden door "Gered Gereedschap" ingezameld en opgeknapt. Daarna gaan ze een tweede leven tegemoet in een ontwikkelingsland. Want op veel plaatsen in de wereld is het niet makkelijk om aan gereedschap te komen. Of je nu stoelen maakt, kleding naait of huizen bouwt, goed gereedschap is een eerste vereiste om er ook daadwerkelijk je brood mee te kunnen verdienen.
Wie ongebruikt gereedschap heeft liggen, kan dat op een aantal plaatsen in Overijssel inleveren. Praxis-filialen en veel Wereldwinkels nemen de spullen in en zorgen voor vervoer naar de Gered Gereedschap-werkplaatsen.
Inleverplaatsen:

PLAATS

NAAM

ADRES

Almelo Praxis Woonboulevard 16
Enschede Praxis Schuttersveld 8
Enschede Praxis Cromhoffsbleekweg 121a
Enschede Praxis Noord Esmarkerrondweg 431
Enter GG Enter Daalakkers 9
Nijverdal Wereldwinkel Nijverdal Grote Straat 140 Zwolle Praxis George Stephensonstraat 2

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Gered Gereedschap
Postbus 3767
1001 AN Amsterdam.
Telefoon 020 - 68 39 609.
Website: www.pz.nl/gered-geereedschap
of bij de afdeling Bouwen en Milieu van de gemeente Dinkelland, Telefoon 0541-854234/854243.

Weerselo ligt vanaf 8 november 2002 op werkdagen van 08.30 tot 12.30
* H.J.J. Hartman, Haarstraat 59 te Rossum: voor het oprichten en in werking hebben van een veehouderij.
Bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kan door een ieder tot en met 6 december 2002 schriftelijk worden ingediend bij het gemeentebestuur. Terinzagelegging meldingen.
Weerselo ligt ter inzage de melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer van:

* E.B.G.M. ter Brake, Eekmanweg 15 te Denekamp inzake het vergroten van een berging/stalling. Deze wijziging is in overeenstemming met de voor de inrichting verleende revisievergunning van 25 februari 1997, nr. 8 en de verleende veranderingsvergunning van 23 maart 1999, nr. 10 en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten deze melding ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer te accepteren. Door ons wordt verklaard dat de voorgenomen wijziging voldoet aan art. 8.19 Wet milieubeheer en naar ons oordeel hoeft voor deze wijziging geen nieuwe vergunning te worden aangevraagd.

Belanghebbenden kunnen bezwaren met betrekking tot deze melding tot en met 17 december 2002 schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland.
* Auto Sport Vereniging Denekamp voor het houden van een auto rodeo op 8 december 2002 van 13.00 uur tot 16.30 uur, locatie Zoekeweg te Denekamp.


* Ondernemersvereniging Weerselo voor het organiseren van een Sint Nicolaasintocht op 24 november 2002 van 14.30 uur tot 16.00 uur.


* St. Antonius - Jong Nederland voor het organiseren van een Sint Nicolaasintocht op 24 november 2002 van 14.00 uur tot 14.45 uur.


* Oranje Comité Rossum voor het organiseren van een Sint Nicolaasintocht op 17 november 2002 van 13.45 uur tot 14.15 uur.


* Stichting Jeugdwerk Deurningen voor het organiseren van een Sint Nicolaasintocht op 16 november 2002 van 13.00 uur tot 15.00 uur.


* Gemeente Dinkelland voor het houden van een kermis te Ootmarsum van 8 t/m 10 november 2002.

Binnen 6 weken na de datum waarop het besluit is toegezonden aan de aanvrager kunnen belanghebbenden hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat de vergunning heeft verleend. Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot het taakveld Burgerzaken & Belastingen tel: 0541 854317 of 854311.

Het college van burgemeester en wethouders heeft voor week 46, van maandag 11 t/m zaterdag 16 november a.s. vergunning verleend voor het collecteren door de Nederlandse Stichting voor het gehandicapt kind.

VOEDSELINZAMELING
Het college van burgemeester en wethouders heeft vergunning verleend voor het houden van een voedselinzameling op vrijdag 8 november en zaterdag 9 november 2002 in Denekamp door Dorkas Hulp Nederland. OVERIGE MEDEDELINGEN
WONINGSTICHTING St. JOSEPH, Postbus 20, 7595 ZG WEERSELO Voor verhuur komt beschikbaar onze woning:

* Kard.Alfrinkweg 13 in WEERSELO
Het betreft een: HAT-woning met berging.
Huurprijs van de woning per maand: 328,87.
Aanvaarding: per 15 december 2002.


* De Voortmors 80 in WEERSELO
Het betreft een: HAT-woning met inpandige berging. Huurprijs van de woning per maand: 299,06.
Aanvaarding: per 1 januari 2003.


* Kerkweg 3A in DEURNINGEN
Het betreft een: Seniorenwoning met berging. Huurprijs van de woning per maand: 333,52.
Aanvaarding: per 15 november 2002.

Uw interesse kunt u binnen één week na heden
schriftelijk kenbaar maken aan het Bestuur van de Woningstichting St. Joseph. Voor nadere inlichtingen elke eerste en derde maandagavond van de maand tussen 19.00 uur en 19.30 uur op ons kantoor aan de Gunnerstraat 19 in Weerselo. Telefoon kantoor: 0541-661695.

PAPIERINZAMELING BASISSCHOOL "DE VELDKAMP" IN DENEKAMP A.s zaterdag 9 november is er weer een inzameling Tussen 9.00- 12.00 uur kunt u het oude papier en karton bij school afgeven.

Wilt U:

* het papier goed bundelen of in dozen verpakken
* geen plastic gebruiken als verpakkingsmateriaal
* de Begoniastraat inrijden vanaf de Veldkampsweg
PAPIERINZAMELING IN DEURNINGEN
De leden van het jeugdbestuur van DSVD zamelen zaterdag 9 november het oud papier in op de parkeerplaats bij de ABTB (Bijen)uitsluitend tussen 9.00 en 12.00 uur.
Er is hulp aanwezig om de mensen te helpen bij het storten van het in de containers. Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer H. Scholten, telefoon: 074- 2775602 of 074- 245607 (werk).

PAPIERINZAMELING IN OOTMARSUM
Zaterdag 9 november 2002 worden papiercontainers opgesteld aan de Mors tussen Golden Oldies en Tel te Ootmarsum. Iedereen kan daar tussen 10.00 en 15.00 uur oud papier deponeren onder toezicht van de schaatsclub.

Om de aanvoer zo goed mogelijk te verwerken en wachttijden te voorkomen, vraagt de schaatsclub bij de aanlevering zoveel mogelijk de volgende richtlijn aan te houden:


* waar zij de 2e zaterdag van de maand kwamen: gelieve 's morgens het oud papier brengen;

* waar zij de 3e zaterdag van de maand kwamen: gelieve 's middags het oud papier brengen.

Wegens gebrek aan vrijwilligers is er geen huis aan huis inzameling en wordt daarom via deze weg gevraagd aan de jonge inwoners, waar nodig is behulpzaam te zijn voor gehandicapten en ouderen bij het wegbrengen van oud papier naar de containers op de Mors.