Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Hoogeveen 6-11-2002 16.10 uur Jongeren bekennen inbraken en diefstallen Dirk Neef, 06 - 51 557 950

HOOGEVEEN - Met de aanhouding van zeven jongeren van 12 t/m 18 jaar heeft de politie in Hoogeveen 28 zaken, waaronder 16 inbraken, opgelost. De daders zijn afkomstig uit Hoogeveen. Van de buit is een deel teruggevonden.

Op 2 oktober hield de politie een 15 jr. jongen op heterdaad aan. Hij reed op een gestolen bromfiets en had getankt zonder te betalen. Uit een nader onderzoek van de politie kwam naar voren dat de jongen zich aan veel meer zaken heeft schuldig gemaakt. Uiteindelijk bekende hij zijn aandeel in 15 inbraken in winkels, scholen en buurtgebouwen in Hoogeveen. Verder de diefstal van de bromfiets en het tanken zonder te betalen, meerdere vernielingen en een diefstal uit een kleedkamer. De buit bestond uit computerapparatuur, messen, hengels en radio- en TV apparatuur.

Een aantal misdrijven pleegde hij samen met één of meer mededaders. Lopende het onderzoek werden deze verdachten aangehouden. Ook zij bekenden hun aandeel en nog enkele zaken die ze alleen of weer met anderen hebben gepleegd. Daaronder nog een inbraak en de diefstal van drie bromfietsen. Alle feiten zijn gepleegd in de periode van april t/m oktober dit jaar.

Een aantal verdachten heeft één tot twee dagen vastgezeten op het politiebureau. Inmiddels zijn ze allemaal weer op vrije voeten. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt.
Van de buit is een deel teruggevonden. Een deel is verkocht aan een nog onbekende heler. Het onderzoek naar deze heler is nog niet afgesloten. Ook drie van de vier gestolen bromfietsen zijn terug bij de eigenaar. De veroorzaakte schade zal op de verdachten worden verhaald.