Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 6 november 2002

Team Altena:

Insluiping woning
SLEEUWIJK: De politie onderzoekt een insluiping die plaatsvond tussen 4 november 22.30 uur en 5 november 08.00 uur. Er kwam ongewenst bezoek binnen bij een woning aan de Muggensschans te Sleeuwijk. De woning werd doorzocht. Uit de woning werd geld en twee bankpasjes weggenomen.

Poging inbraak woning
WOUDRICHEM: Op 5 november omstreeks 20.00 uur werd een bewoner van een woning aan de Kastanjelaan wakker van gestommel. Op de achterplaats van de woning betrapte hij twee mannen die kort tevoren geprobeerd hadden een raam aan de achterzijde van zijn woning te forceren. Uiteraard gingen de inbrekers er snel vandoor nadat zij ontdekt waren. De politie zette twee surveillance-eenheden in om de dader te achterhalen. Dat is niet gelukt. Daarnaast stelde de politie een buurtonderzoek en een sporenonderzoek in.

Inbraak woning
WOUDRICHEM: Ook is er ingebroken aan de Postweide. Dat gebeurde tussen 19.45 uur en 20.45 uur. De daders verkregen toegang tot de woning door het forceren van een naar buitenslaand woonkamerraam. De beneden en bovenverdieping werd doorzocht. Diverse sieraden en munten werden weggenomen. De politie sluit niet uit dat het om dezelfde daders gaat als de inbraak aan de Kastanjelaan. Het buurtonderzoek dat de politie instelde leverde geen bruikbare aanknopingspunten op.

Vervuiling wegdek
DRONGELEN: De Waarderweg te Drongelen bleek vervuild te zijn. De veroorzaker was nog aanwezig. De politie maakte afspraken met de man over het reinigen van het wegdek. Bij nacontrole bleek het wegdek daadwerkelijk schoon te zijn. Ook trof de politie aan het Schansgat een met modder vervuild wegdek aangetroffen. Ook daar kreeg de veroorzaker de opdracht om het wegdek schoon te maken. Dit alles vond overigens plaats op dinsdagmiddag 5 november 20002

Verkeerscontroles
WERKENDAM: Op diverse locaties Bandijk en Sportlaan te Werkendam en op de Paralelweg te Giessen hield de politie verkeerscontroles. Tijdens deze controles werden zeven automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Daarnaast bekeurde de politie zeven bestuurders voor de overschrijding van de maximum toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid betrof 76 km/u waar men 50 km/u gereden mag worden.

Team Geertruidenberg - Drimmelen:

Inbraak in auto`s te Lage Zwaluwe LAGE ZWALUWE: Tussen maandag 4 november 19.00 uur en dinsdag 5 november 06.00 uur werd er ingebroken in een 4 tal personenauto`s, die in Lage Zwaluwe stonden geparkeerd. Om in de auto`s te komen werd met behulp van een breekvoorwerp een portier geforceerd. Uit de auto`s werden de radio/cdspelers gestolen. De inbraken vonden plaats op de Dorpsstraat, de Gaete, de Noord Brabantlaan en op de parkeerplaats aan de Zeelandlaan.

Snelheidscontroles in Made en Terheijden GEMEENTE DRIMMELEN: Op dinsdag 5 november hield de politie snelheidscontroles op de Crullaan in Made en op de Molenstraat in Terheijden.
Op de Crullaan werden 705 passanten gecontroleerd en werden 38 overtredingen vastgesteld. Hoogst gemeten snelheid 82 km per uur. Op de Molenstraat werden 290 passanten gecontroleerd en werden 15 overtredingen vastgesteld Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 72 km per uur.

Politie ontmantelt hennepkwekerij GEERTRUIDENBERG: Op woensdag 6 november omstreeks 09.30 uur werd een 43 jarige man uit Geertruidenberg aangehouden voor het in bezit hebben van een hennepkwekerij. De politie kwam de kwekerij naar aanleiding van een tip op het spoor. In een woning aan het Ravelijn bleken twee kamers volledig te zijn ingericht als professionele hennepkwekerij. De politie nam natuurlijk de apparatuur van de kwekerij in beslag. Er waren op dat moment geen hennepplanten in de woning aanwezig. De verdachte verklaarde dat de beide kwekerijen uitsluitend voor eigen gebruik bestemd waren. Dit laatste is zeer onwaarschijnlijk. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Team Waalwijk:

Snelheidscontroles
GEMEENTE WAALWIJK: In de middaguren van 05 november 2002 is er op de Prof Nolenlaan, de Smeedelaan en de Groenewoudlaan te Waalwijk een snelheidscontrole gehouden. Prof Nolenlaan: 50 voertuigen gecontroleerd. Één overtreding. Hoogst gemeten snelheid 63 kilometer per uur. Smeedelaan: 45 voertuigen gecontroleerd. Één overtreding. Hoogst gemeten snelheid 63 kilmeter per uur. Groenewoudlaan: 250 voertuigen gecontroleerd. Één overtreding. Hoogst gemeten snelheid 61 kilometer per uur. In de avonduren van 05 november 2002 is er op de Heistraat te Sprang-Capelle en de Smeedelaan te Waalwijk een snelheidscontrole gehouden.
Heistraat: 177 voertuigen gecontroleerd. 8 maal een overtreding van de maximumsnelheid geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid 66 kilometer per uur.
Burgemeester Smeedelaan: 50 voertuigen gecontroleerd. Driemaal een overtreding van de maximumsnelheid geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid 77 kilometer per uur.

Onder invloed alcohol achter het stuur WAALWIJK Op de snelweg A59 onder Waalwijk werd een 54 jarige inwoner uit Sprang-Capelle betrapt op het besturen van een personenauto terwijl hij gedronken had. De uitslag van de ademanalyse was 995 ug/l. Dat is omgerekende tussen de 2,16 en 2,30 promille. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Team Oosterhout:

Zakkenrollerij
OOSTERHOUT: Op dinsdag 5 november omstreeks 10.50 uur werd tijdens het winkelen op het Winkelcentrum Arkendonk bij een 65 jarige vrouw uit Oosterhout haar portemonnee met inhoud uit haar boodschappentas gestolen. Na de diefstal heeft zij direct haar giropas laten blokkeren.

Dodelijk verkeersongeval OOSTERHOUT: Op woensdagmiddag 6 november 2002 rond 13.20 uur rukten hulpverleningsdiensten uit naar de Ekelstraat in Oosteind. Ter plaatse waren twee personenauto`s op elkaar gebotst. Een van de slachtoffers was dermate gewond dat de traumahelikopter onderweg was. Nog voor de aankomst van de traumahelikopter kon het slachtoffer door de politie en ambulancepersoneel uit de auto worden gehaald. Hij had ernstig hoofdletsel en inwendig letsel. Dit slachtoffer is met grote spoed naar het ziekenhuis vervoerd, alwaar hij omstreeks 14.00 uur aan zijn verwondingen overleed. Het betrof een 42 jarige man uit Dongen. De politie stelde een uitgebreid onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Daaruit is gebleken dat het slachteroffer met zijn voertuig vermoedelijk op de verkeerde weghelft terecht is gekomen. Daarna volgde er een frontale aanrijding met een tegenligger. Waarom en hoe het slachtoffer op de verkeerde weghelft terecht is gekomen is op dit moment nog niet duidelijk. De tegenligger, een 49 jarige man uit Dongen raakte ook gewond bij het ongeval. Na behandeling in het ziekenhuis kon de man naar huis.

Bron: Jeroen Steenmeijer