Gemeente Amsterdam

Naar menu

Nieuwe directeur Stads-bank van lening
6 november 2002 - Janet van der Meulen

Het college van B&W heeft mevrouw D. Düttenhofer (38) benoemd als directeur van de Stads-bank van lening per 1 december 2002. Zij volgt daarmee mevrouw A. Smeets op die raadsgriffier is geworden.

Mevrouw Düttenhofer is al jaren actief binnen de gemeente Amsterdam. In 2002 is zij werkzaam geweest als regiomanager van de Sociale Dienst Amsterdam en gaf daar onder andere leiding aan de afdelingen zelfstandigen, kunstenaars, wet voorzieningen gehandicapten en sociaal raadslieden. Daarvoor was zij van 1996 tot eind 2001 als districtsmanager bij de dienst Stadstoezicht lid van het managementteam van deze dienst en gaf zij leiding aan circa 330 medewerkers, voornamelijk reinigingsagenten, parkeercontroleurs en stadswachten. In die periode adviseerde zij de stadsdelen bij het afsluiten van effectgerichte contracten met Stadstoezicht op het gebied van reiniging, parkeercontroles en stadswachten. Van 1989 tot 1996 was mevrouw Düttenhofer hoofd verhuur en administratie van de afdeling Parkeergebouwen (die nu onder de Dienst Amsterdam Beheer valt). In die periode heeft zij in samenwerking met het stadsdeel Zuidoost gezorgd voor de ontwikkeling (verbouwing, geheel of gedeeltelijke sloop) van de garages in Zuidoost.

Mevrouw Düttenhofer is voor een periode van maximaal 7 jaar benoemd als directeur van de Stads-bank van lening. Deze bank telt 6 vestigingen met daarin 5 bankfilialen, 2 winckeltjes en een eigen veilinghuis en er werken circa 80 mensen in vaste dienst. Omdat de bank een gemeentelijke instelling is levert ze haar diensten zonder winstoogmerk. De dienstverlening is gebaseerd op het verstrekken van contant geld tegen afgifte van een onderpand. De Stads-bank van lening is opgericht in 1614 en is daarmee de oudste nog opererende geldverstrekker van Amsterdam.
© Gemeente Amsterdam