KNSB&NIKE sluiten overeenkomst tm Olympische Spelen KNSB

Hoogland, 6 november 2002

De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) gaat de komende jaren in zee met Nike. De producent van sportartikelen zal alle deelnemers aan Essent ISU World Cup-wedstrijden, EKs en WKs van wedstrijdpakken en trainingskleding voorzien. Beide partijen tekenen daar binnenkort een overeenkomst over.

Wij zijn bijzonder blij met de overeenkomst met Nike, zegt Ab Krook, topsportcoördinator van de KNSB. Dit betekent dat onze schaatsers de komende jaren in de bijzonder snelle Nike Swift Skin pakken zullen rijden. De verbintenis loopt tot en met de Olympische Spelen in Turijn in 2006.

Door deze overeenkomst met de KNSB associeert Nike zich de komende jaren met schaatsers van absoluut topniveau, weet Arjen Tamsma, Sports Marketing Manager Nike Northern Europe. Natuurlijk zijn we ook blij dat we aan de wens van de Nederlandse schaatsers die deel uit maken van de Nationale Selectie kunnen voldoen om dit pak tijdens internationale wedstrijden te dragen.

Beide partijen zijn geen onbekenden voor elkaar. Tijdens de Winterspelen in Salt Lake City schaatsten de Nederlandse deelnemers in Nike-pakken naar in totaal acht medailles, waarvan drie gouden. Na de succesvolle Spelen zijn de KNSB en Nike met elkaar om tafel gaan zitten voor het afsluiten van een nieuw contract, wat nu resulteert in een verbintenis voor de komende jaren.

Alle schaatsers die de KNSB voor wereldbekerwedstrijden, EKs en WKs selecteert, worden van pakken voorzien. Het aerodynamische pak bestaat uit zes verschillende materialen: snelheid en afmetingen van ieder lichaamsdeel bepalen de samenstelling van de geselecteerde textielsoort, dat resulteert in een pak dat als geen ander de weerstand vermindert. Een team van Nike designers uit het Nike Research & Development Center in Beaverton, de Verenigde Staten, heeft vier jaar aan de ontwikkeling van dit pak gewerkt.

Alle schaatspakken worden door Nike met de hand op maat gemaakt. De Nederlandse schaatsers zullen in maart 2003 voor het eerst in de nieuwe pakken in KNSB kleuren op de baan verschijnen.

Sinds 1999 is Nike sub-sponsor van het Spaar Select Schaatsteam.

Einde persbericht