Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden genomineerd voor Energy Awards 2002

Energy award De gemeente Leeuwarden is met haar inzending De gemeente als kadermaker genomineerd voor de Energy Award 2002 in de categorie De Kadermaker. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de NOVEM, de Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu. Het is voor het vierde achtereenvolgende jaar dat de gemeente Leeuwarden is genomineerd voor de Energy Award. Alle voorgaande nominaties hebben tot een prijs geleid.

Een onafhankelijke en deskundige jury zal de uiteindelijke winnaars aanwijzen. Juryvoorzitter is voormalige VROM minister drs. J.P. Pronk. De uitslag wordt bekendgemaakt op maandag 9 december in de Vereeniging aan het Keizer Karelplein te Nijmegen.

In 2002 is het project Klimaatplan gestart. Dit plan biedt een kader voor het Klimaatbeleid Nieuwe Stijl voor de komende jaren. De inzending De Kadermaker behandelt de integratie van de verschillende beleidsvelden naar een alomvattend klimaatbeleid, waarbij de gemeente in een nieuwe rol terechtkomt, die van Kadermaker.

De gemeente Leeuwarden wil haar eigen bijdrage leveren aan een reductie van CO2. De gemeente hanteert hierbij Goed voorbeeld doet goed volgen. Leeuwarden is koploper in vergelijking met andere gemeenten bij de inkoop van groene energie.