Gemeente Emmen


---

Persbericht: Noodbevel tegen supporters BVO, 4 november 2002

Voetbal: BVO Emmen - FC Groningen
Noodbevel tegen supporters

Op woensdag 6 november gaat om 06.00 uur een noodbevel in dat supporters van FC Groningen, zonder toegangsbewijs met verplicht vervoer, de toegang tot de gemeente Emmen ontzegt. Dit noodbevel duurt tot 7 november om 06.00 uur. Burgemeester Bijl hoopt hiermee verstoring van de openbare orde en veiligheid in Emmen te voorkomen. In het verleden is gebleken dat deze supportersgroepen aanwijzingen van de politie negeerden.

Woensdag 6 november wordt de wedstrijd BVO Emmen- FC Groningen gespeeld in het Univé-stadion aan de Meerdijk te Emmen. Voor deze wedstrijd is een maximaal aantal van 360 toegangsbewijzen voor het gastenvak beschikbaar. Deze kaarten worden verkocht in combinatie met verplicht vervoer per touringcar van Groningen naar Emmen. Voor deze groep supporters is het noodbevel niet van kracht.

Het noodbevel wordt opgelegd aan overige FC Groningen-supporters die met eigen vervoer naar Emmen willen komen. De politie treedt op tegen supporters die desondanks de gemeente in willen komen en een bedreiging vormen voor de openbare orde.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen