Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 30 oktober 2002

In het kader van 'Minder afval, minder kosten'
GRATIS BOODSCHAPPENTAS EN IDEEËNWEDSTRIJD

De gemeente Geldrop organiseert, in samenwerking met de plaatselijke supermarkten en de openbare bibliotheek, van 6 t/m 27 november de winkelactie 'Minder afval, minder kosten'. Door middel van deze actie, die onder andere met behulp van een acteur, een ideeënwedstrijd en schapkaartjes in de winkels vorm krijgt, wil de gemeente milieubewust koopgedrag stimuleren. Verminderen van afval start met het bewust aankopen van producten. Minder afval leidt voor de consument tot minder kosten.

Tijdens de weekmarkt van 6 november gaat de actie rond 14.00 uur van start. Wethouder S.A.J. van Leijsen is hierbij aanwezig. In de plaatselijke supermarkten van het centrum en in winkelcentrum 'De Coevering' wordt de consument, door middel van schapkaartjes met afvalbesparende tips, geholpen bij de aankoopkeuze. Als u producten koopt die zo min mogelijk afval geven, hoeft u uiteindelijk ook minder te betalen voor afvalverwijdering, zo is de redenatie. In de deelnemende supermarkten hangen posters die de actie aankondigen.

Bij de speciaal ingerichte marktkraam, op de markt van 6 november, presenteren het 'Platform Duurzaam Geldrop', de 'Milieudienst Regio Eindhoven' en het 'EcoTeam Centrum' zich. Uw kind kan hier bovendien op een originele wijze worden geschminkt.

GRATIS BOODSCHAPPENTAS
Tijdens de markt en in verschillende supermarkten spreekt een acteur u misschien op een komische wijze aan op uw koopgedrag. De acteur deelt tegoedbonnen uit, die u kunt inleveren bij het gemeentehuis. Hiermee kunt u een gratis boodschappentas ophalen.

TENTOONSTELLING BIBLIOTHEEK
In de openbare bibliotheek wordt een tentoonstelling ingericht over afvalbesparende producten. De tentoonstelling geeft handige tips om afvalbesparend boodschappen te doen, maar is ook leuk voor kinderen. Zij kunnen ondertussen op de computer het 'afvalspel' spelen.

PRIJSVRAAG
Tijdens de actieperiode loopt er ook een prijsvraag. Doel hiervan is om mensen aan te zetten mee te denken over mogelijkheden voor afvalbesparing. Omdat we van goede ideeën altijd kunnen leren, zijn er ook redelijke prijzen te winnen. Het winnende idee ontvangt 3 jaar lang kwijtschelding van het vaste tarief voor de afvalstoffenheffing. De tweede en derde prijs bestaan respectievelijk uit 2 en 1 jaar kwijtschelding van diezelfde afvalstoffenheffing. REAKTIE
U kunt uw ideeën schriftelijk indienen. Het adres is postbus 10101, 5660 GA Geldrop t.a.v. mevrouw B. Marcus. U kunt eveneensgebruik maken van het e-mailformulier op deze site.