PERSBERICHT - 2002-11-02

Persuitnodiging RECRON Congres 2002

Joop Wijn, demissionair staatssecretaris Economische Zaken, geeft visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen in de recreatiesector

RECRON nodigt u van harte uit om het RECRON-congres 2002 Ondernemen doe je samen -Maatschappelijk verantwoord ondernemen in de recreatiesector bij te wonen op woensdag 6 november 2002 van 11.00 tot 17.00 uur in Hotel A2 in Vianen.

Het RECRON-congres 2002 staat in het teken van samenwerking. Samenwerking met gasten, personeel, collega-ondernemers, brancheorganisaties en overheid. In een wereld waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen een zeer belangrijke plaats inneemt, leveren recreatieondernemers een actieve en positieve bijdrage aan het maatschappelijk verkeer. Initiatieven schieten als paddestoelen uit de grond, bijvoorbeeld op het gebied van natuur- en milieuzorg.

RECRON-voorzitter Hayo Apotheker opent het congres om 11.00 uur met de jaarrede. Aansluitend geeft Joop Wijn, demissionair staatssecretaris van Economische Zaken met toerisme in de portefeuille, een inleiding. Zijn voorganger, Ybema, heeft eind 2000 de sector de opdracht gegevens met 50 procent te groeien. Hoe ziet Joop Wijn de realisatie van deze groei in relatie tot maatschappelijk verantwoord ondernemen?

De recreatiesector heeft afgelopen seizoen al laten zien maatschappelijk verantwoord bezig te zijn middels een inzameling voor War Child. Joop Wijn overhandigt namens de recreatiesector een cheque van 55.122,22 euro aan War Child. Dit bedrag is bijeengebracht door ruim 170 recreatiebedrijven. Op 1 augustus jongstleden werden bijna 40.000 ballonnen opgelaten tijdens de Nationale Footzy ballonnendag. De opbrengst van deze actie, aangevuld met bijdragen van recreatieondernemers, komt nu ten goede aan War Child. War Child zal dit geld besteden aan projecten voor kinderen in Tsjetsjenië die door de oorlog getraumatiseerd zijn. Ook op deze wijze laat de recreatiesector haar maatschappelijke betrokkenheid zien.

Verder overhandigt Hayo Apotheker het eerste exemplaar van de CD-Rom Speel op safe aan Joop Wijn. Binnen het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen neemt Veiligheid een belangrijke plaats in. De CD-Rom is een verzameling van safety & security-zaken binnen de recreatiesector. Naast alle wet- en regelgeving en adviezen staat er ook een scan op de CD-Rom waarmee ondernemers hun eigen positie wat betreft veiligheid kunnen nagaan.

Het middagprogramma van het congres bestaat uit verdieping van vier themas middels workshops:
Ø Innovatie, alleen maar mode
Ø Schaalvergroting, de marketingoplossing of het einde van het ondernemerschap
Ø Speel op safe over veiligheidsbeleving van de recreant
Ø Ondernemen, kan het nóg beter?