Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Lelystad, 6 november 2002

Fornix Biosciences N.V.: Start eerste klinische studie met Biotech product tegen Astma

Fornix BioSciences N.V. deelt mee dat een eerste klinische studie bij de mens met het product F991, een product dat mogelijk werkt tegen Astma, Multiple Sclerose (MS), de ziekte van Crohn en contact allergie, van start is gegaan. In een Fase I klinische studie, die voor het einde van dit jaar zal worden afgerond, wordt bij gezonde vrijwilligers de veiligheid en verdraagzaamheid van F991 getest. Indien de resultaten uit dit Fase I onderzoek positief zijn zal er aansluitend een studie (Fase IIA studie) naar de klinische effectiviteit (werkzaamheid) van F991 worden uitgevoerd bij bovenvermelde, specifieke indicaties. Dergelijk onderzoek betreft gecontroleerde studies bij patiënten in gespecialiseerde klinische centra.

In dit project wordt samengewerkt met de Universiteit van Utrecht en diverse Clinical Research Organisations (CROs).

Fornix BioSciences N.V. is voornemens, bij succesvol vervolgonderzoek, de verschillende indicaties waarvoor F991 mogelijk een farmacologisch actieve stof vormt, afzonderlijk te exploreren.

Fornix BioSciences N.V. onderzoekt tevens de mogelijkheid om met geschikte farmaceutische partners samenwerkingsovereenkomsten te sluiten, teneinde mogelijke toekomstige geneesmiddelen uit dit onderzoek te exploiteren. De wereldmarkt voor geneesmiddelen voor bovenstaande aandoeningen wordt momenteel geschat op $ 20 miljard. Fornix BioSciences N.V. beschikt over een goede patentbescherming voor het project F991. Het project F991 kan, bij succesvolle voortgang van het onderzoeksprogramma, vanaf 2005/2006 leiden tot de introductie van nieuwe geneesmiddelen.

Bij publicatie van de halfjaarcijfers op 12 augustus jl. heeft de onderneming haar winstverwachting over het boekjaar 2002 verhoogd van een winststijging van 40% naar een winststijging van ruim 60% ten opzichte van het boekjaar 2001. Bij deze beide prognoses is zelfs rekening gehouden met een verdere toename van de investeringen in biotechnologisch onderzoek.

Profiel Fornix BioSciences N.V.

Fornix BioSciences N.V., met hoofdvestiging in Lelystad, legt zich via vier divisies toe op biotechnologisch onderzoek, productie, marketing en verkoop van diagnostische en therapeutische allergeenproducten, medische hulpmiddelen en microbiologische producten, alsmede op de handel in gepatenteerde geneesmiddelen. De positieve cashflow uit de winstgevende onderdelen financiert de BioTech divisie.

De vier divisies opereren via de werkmaatschappijen ARTU Biologicals Europe (productie en verkoop van allergeenproducten), Fornix Theranostics (ontwikkeling marketing en verkoop van microbiologische producten), Fisher Farma (handel) en Fornix BioTech Holding (biotechnologisch onderzoek en ontwikkeling). ARTU Biologicals Europe concentreert zich op de productie en verkoop van allergeenproducten en medische hulpmiddelen, Fornix Theranostics beweegt zich op het gebied van de microbiologische producten, Fisher Farma is gericht op de handel in gepatenteerde geneesmiddelen en Fornix BioTech Holding legt zich toe op biotechnologisch onderzoek.

De aandelen Fornix BioSciences N.V. zijn genoteerd op de officiële Markt van de effectenbeurs Euronext te Amsterdam.

Voor nadere informatie: Fornix BioSciences N.V.

Drs. Tjerk J.A. Visser

Voorzitter Directie

Tel. (0320) 26 77 99/ (06) 204 181 72

Website: http://www.fornix.nl

E I N D E P E R S B E R I C H T