Gemeente Almere

Betere doorstroming tijdens wegwerkzaamheden

De gemeente heeft extra maatregelen ingesteld om het verkeer rond Almere Buiten meer lucht te geven tijdens de concentratie van wegwerkzaamheden die momenteel rond dit stadsdeel plaatsvindt. De werkzaamheden, die zich met name op en rond de Buitenring en de Tussenring afspelen, duren naar verwachting nog tot half december.

De eerste maatregel bestaat er uit dat de kruising Tussenring/A6-afrit Almere Buiten-West niet helemaal wordt afgesloten tijdens de aanleg van de turborotonde op deze locatie. In tegenstelling tot eerdere berichten blijft het toch mogelijk om vanuit Almere Buiten richting A6/Amsterdam te rijden. Om de A6/richting Lelystad en de A27 te bereiken, moet echter wel worden omgereden. Dat kan via de Vrijheidsdreef of de Hagevoortdreef en vervolgens via de Veluwedreef. Met de voorbereidingen voor de aanleg van de turborotonde is inmiddels gestart.

De tweede maatregel heeft betrekking op de reconstructie van de kruising Buitenring/Grote Vaartweg/Polderdreef. Deze kruising wordt momenteel ruimer ingericht om een snellere doorstroming van het verkeer te bewerkstelligen. Om het verkeer al tijdens de werkzaamheden beter te laten doorstromen, worden weer méér rijstroken opengesteld. Ook worden de tijdelijke verkeerslichten beter afgesteld.