Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave woensdag 6 november 2002

* MEDEWERKER BUITEN FUNCTIE GESTELD
VLAARDINGEN - Een 49-jarige medewerker van het district Waterweg van de politie Rotterdam-Rijnmond is eind oktober buiten functie gesteld. Hij wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking. De verdachte was via een extern bedrijf ingehuurd als arrestantenbewaarder in het district Waterweg. Hij wordt ervan verdacht in die functie geld te hebben verduisterd van een arrestant. Het Bureau Interne Zaken van de politie Rotterdam-Rijnmond stelt, na overleg met het Openbaar Ministerie, een onderzoek in.


* VROUW BEROOFD
Dinsdagmiddag omstreeks kwart over twee werd op de Dorpsweg een 32-jarige vrouw uit Barendrecht beroofd tijdens het pinnen. Het slachtoffer werd bij de pinautomaat van een bank door twee ongeveer achttienjarige knapen ingesloten en verbaal bedreigd. Vervolgens werd haar de handtas afgenomen, waarin een juist opgenomen bedrag van 1000 euro, enkele persoonlijke bescheiden en twee bankpasjes zaten. Het tweetal ging er op een fiets vandoor.


* INBREKER DOOR POLITIEHOND GEBETEN
Dinsdagavond kort na acht uur werd in een reformhuis aan de Mijnsherenlaan een 39-jarige inbreker door een politiehond in z'n arm gebeten. Politiemensen waren naar de winkel gekomen na een inbraakalarm en een kapotte ruit en hadden daarbij de hulp van een politiehond ingeroepen. Toen diens begeleider luid liet weten dat de diensthond zou worden ingezet wanneer de inbreker niet te voorschijn kwam, werd geen reactie gehoord en ging de diensthond aan de slag. In de kelder van de winkel werd, verstopt onder een aantal dozen, een 39-jarige Rotterdammer door de hond opgespoord. Het slachtoffer liep daarbij een afgescheurde zenuw in z'n bovenarm op en zal daaraan vandaag in het Erasmus Medisch Centrum worden geopereerd.


* MEISJES BESCHOTEN
Dinsdagavond rond kwart voor negen werden op de Ringelenburg twee daar op straat lopende zusjes (15 en 17 jaar) vanaf een balkon van een woning beschoten door een daar wonende vrouw. De beide meisjes raakten niet gewond. Toen politiepersoneel van het district Zuid in de woning een onderzoek instelde bleek dat de schutter, een 31-jarige vrouw, niet meer aanwezig was. In de woning werd tijdens een huiszoeking geen vuurwapen aangetroffen, wel werd een patroonhuls gevonden. Naar de bewoonster wordt door rechercheurs van het district Zuid een onderzoek ingesteld.


* DRIE MANNEN AANGEHOUDEN NA BELAGEN PARKEER- EN POLITIE-AMBTENAREN

Dinsdagmiddag kort na vier uur hield politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum op het Gerrit Sterkmanplein drie Rotterdammers, 19, 22 en 32 jaar, aan na het belagen van parkeer- en politieambtenaren. De parkeercontroleurs werden daar in eerste instantie geconfronteerd met discriminerende uitlatingen van een 19-jarige Rotterdammer. Toen politiemensen hem wilden aanhouden, bemoeiden zich daar diverse omstanders mee. Na hen gesommeerd te hebben zich te verwijderen bleven twee omstanders (22 en 32 jaar) uiterst lastig. Na een kort gebruik van de korte wapenstok en pepperspray werden beiden aangehouden. Met een proces-verbaal op zak werd het drietal in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld.


* TAXICHAUFFEUR OVERVALLEN
Woensdagmorgen rond vier uur werd op de Mathenesserdijk Beneden een 33-jarige Rotterdamse taxichauffeur overvallen en beroofd van z'n portemonnee. De taxichauffeur had tien minuten tevoren op de Mathenesserweg een klant opgepikt, die naar de Keileweg moest om daar iemand op te halen. Toen het tweetal in de taxi zat en deze op de Mathenesserdijk Beneden moest stoppen, werd de taxichauffeur door de achterin zittende passagier plotseling naar achteren getrokken en van z'n portemonnee, waarin een nog onbekend geldbedrag, beroofd. Beide mannen stapten vervolgens uit de taxi en verdwenen met hun buit in onbekende richting.


* VROUW ZEER ERNSTIG IN GEZICHT GEWOND NA MESSTEKEN EN KOKEND WATER

Dinsdagmiddag rond half vier raakte een 37-jarige Rotterdamse vrouw in haar woning in de Vosmaerstraat zeer ernstig in haar gezicht gewond. Het slachtoffer had er onenigheid gekregen met haar ex-partner, die haar gezicht eerst bewerkte met een mes en daarna met kokend water. De vrouw werd door GGD-personeel naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Toen politiepersoneel van het district Rotterdam-West ter plaatse verscheen bleek de dader reeds te zijn verdwenen. Naar hem wordt een onderzoek ingesteld.


* SNELHEIDS- EN VERKEERSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (Regio Project Handhaving) hield dinsdagmorgen en -middag op diverse locaties snelheidscontroles, terwijl politiemensen van het district Oost (Wijkteam Taborstraat) in de wijk Kralingen verkeerscontroles hield. Op de Boompjes, stadingaand, werden tussen half zeven en half tien 87 van de 1750 automobilisten bekeurd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur, in plaats van de maximum toegestane snelheid van 50 km/uur. Ook het verkeer staduitgaand werd gecontroleerd. Van de in totaal 730 passerende automobilisten hielden 26 het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km/uur. Tussen half elf en kwart voor twaalf werd op de Statenweg in beide rijrichtingen gecontroleerd. In totaal gingen 140 van de 1545 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/uur, terwijl '50' daar is toegestaan. Op de Westzeedijk, stadingaand, werden tussen kwart voor twee en drie uur 454 autobestuurders gecontroleerd. Er werden 63 processen-verbaal uitgeschreven. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur, terwijl staduitgaand een hoogste snelheid van 78 km/uur werd gemeten. Daar gingen 101 van de in totaal 650 gecontroleerde automobilisten op de bon. Door het wijkteam Taborstraat (district Oost) werden tussen zeven uur 's morgens en vier uur 's middags op de Oudedijk, Kralingse Plaslaan en de Willem Ruyslaan verkeerscontroles gehouden. Er werden 45 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Twaalf automobilisten gingen op de bon voor het overschrijden van de maximum snelheid en het niet voor laten gaan van een voetganger bij een zebrapad, terwijl drie autobestuurders een bekeuring kregen voor het niet bij zich hebben van een rij- of kentekenbewijs.


* RIJBEWIJZEN VAN TWEE ACHTER ELKAAR RIJDENDE SNELHEIDSDUIVELS

INGEVORDERD
RIDDERKERK - Dinsdagavond kort voor negen uur zette personeel van de Verkeerspolitie op de Rijksweg A15, ter hoogte van Alblasserdam, twee automobilisten, een 28-jarige vrouw en een 28-jarige man, beiden uit Dordrecht, aan de de kant. Ter hoogte van Ridderkerk reed het tweetal, kennissen van elkaar, met hoge snelheid kort achter elkaar, waarbij beiden werden 'geklokt' voor 173 km/uur, terwijl daar '100' is toegestaan. Van beiden werd, gezien de grove snelheidsovertreding, het rijbewijs ingevorderd.