Politie Gelderland-Midden

Arnhem, ambulance-personeel grijpt in bij verkeersruzie. Publicatiedatum: 06-11-2002
Ambulance-personeel van een ambulance uit Ermelo konden gisterenmiddag, omstreeks drie uur, op de Akeleistraat in Arnhem nog maar net voorkomen dat een 22-jarige bromfietser uit Huissen en een 43-jarige automobilist uit Arnhem elkaar zware verwondingen toebrachten.
De ambulance-broeders zagen namelijk dat de mannen elkaar met een helm en kettingslot te lijf gingen. Later bleek dat de beide mannen elkaar in het verkeer hadden lastig gevallen. Vanaf de Voetiuslaan in Arnhem had men al op de weg trammelant met elkaar. Uiteindelijk zette men de voertuigen op de Akeleistraat aan de kant en sloeg de bromfietsbestuurder met een helm en kettingslot. De man is aangehouden.
Arnhem, auto over de kop: bestuurder gewond.
Publicatiedatum: 06-11-2002
Gisterenavond om even voor half twaalf is een 28-jarige Arnhemmer gewond geraakt toen zijn auto bij een aanrijding over de kop sloeg. De man reed op de Weg Achter het Bos in Arnhem, en raakte daarbij de macht over het stuur kwijt. Daardoor botste hij tegen een lantaarnpaal, die rechts in de berm stond. Het gevolg was dat de auto draaide en op zijn kop ging. De man kon zelf uit de auto kruipen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis in Arnhem.
Arnhem, kettingbotsing met veel schade op de A 325. Publicatiedatum: 06-11-2002
Een kettingbotsing tussen 6 auto's heeft gisteren in de namiddag rond half zes voor de nodige overlast op de A 325 gezorgd. De auto's reden in file achter elkaar in de richting van Nijmegen. Op een gegeven moment werd er geremd en omdat er niet voldoende afstand werd gehouden botsten de wagens tegen elkaar. Het tweede voertuig in de rij zakte door het sterke remmen met de neus sterk naar voren. Op dat moment knalde een andere auto achter tegen deze wagen aan. Het gevolg was dat de tweede auto omhoog werd geduwd en verticaal op de rijbaan tussen de andere wagen bleef staan. Niemand raakte gewond de. De schade was groot. De brandweer heeft de weg schoongemaakt. Arnhem, kind breekt been.
Publicatiedatum: 06-11-2002
Een 4-jarige jongen, die gisterenmiddag rond een uur op de Ella Fitzgeraldstraat in Arnhem achter op de bromfiets van zijn moeder werd vervoerd raakte op een gegeven moment met zijn been tussen de spaken van de bromfiets bekneld. Ambulancepersoneel dat assistentie verleende stelde vast dat het kind vermoedelijk zijn been had gebroken. De bromfiets was niet voorzien van voetsteunen of enige ander beschermmiddel.
Arnhem, ramkraak bij supermarkt Geitenkamp.
Publicatiedatum: 06-11-2002
Vannacht rond half twee zagen getuigen dat drie mannen in een grote auto het trottoir van de Geitenkamp in Arnhem opreden en vervolgens met de auto de pui ramden van een supermarkt. De auto reed enige malen op en neer en vervolgens gingen twee mannen door de ontstane opening de winkel in. Na een korte tijd stapten zij in en reed de wagen weg in de richting van de Rosendaalseweg. Een eerste onderzoek wees uit dat er telefoonkaarten zijn gestolen. De aangerichte schade is groot. Heelsum, kraak bij benzinestation.
Publicatiedatum: 06-11-2002
Rond vijf uur vannacht vond ook een kraak plaats bij een benzinestation aan de Bennekomseweg in Heelsum. De daders hadden de voordeur vernield en waren en vervolgens met een partij shag vandoor gegaan.
Ede, vlam in de pan
Publicatiedatum: 06-11-2002
Bij een woning aan de Proosdijerveldweg in Ede sloeg dinsdagmiddag de vlam in de pan. Omstreeks kwart voor vier werden brandweer en politie gealarmeerd voor een binnenbrand in de woning aan de Proosdijerveldweg. Doordat de vlam in een pan was geslagen ontstond een brandje dat door de 23-jarige bewoonster zelf werd geblust. De brandweer hoefde verder niet in actie te komen. Bij de brand ontstond verder geen noemenswaardige schade.
Nijkerk, inbraak brandweerkazerne opgelost
Publicatiedatum: 06-11-2002
Met de aanhouding van twee mannen van 16 en 29 jaar uit Almere en een 37-jarige inwoner van Den Haag is onder andere de inbraak in de brandweerkazerne in Nijkerk aan de Havenstraat opgelost. Tussen 20 en 22 juli eerder dit jaar werd er ingebroken bij de brandweerkazerne in Nijkerk aan de Havenstraat. Daarbij werden portofoons en zaklampen ontvreemd. Bij onderzoek door de politie Flevoland naar een reeks inbraken in het Gooi en Almere stuitte de politie op verdenking van de 16- en 29-jarige. Uit hun verklaringen bleek dat het duo het voornamelijk had voorzien op verbindingsmiddelen van hulpverleningsdiensten zoals brandweer en ambulancediensten. Zij legden ook een verklaring af over de inbraak bij de Nijkerkse brandweer. Als heler van de gestolen goederen werd een 37-jarige Hagenaar verdacht. Ook hij werd aangehouden.