Voor de pers: mediagevoelige uitspraken van deze week Raad van State

Op de pagina "Openbaarmaking van uitspraken" treft u een actueel en volledig overzicht van zaaknummers in hoofdzaken (bodemprocedures) aan, waarin de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op de woensdag van deze week uitspraak doet. Omdat de vermelding van nummers geen duidelijkheid geeft over de inhoud van de zaken, worden de vertegenwoordigers van de pers op deze pagina hierover geïnformeerd.

Een inhoudelijke beschrijving van alle uitspraken in hoofdzaken van deze week, is helaas niet haalbaar. Daarom maken de persvoorlichters van de Raad van State hieronder wekelijks op maandag een selectie van de uitspraken die mediagevoelig kunnen zijn. Deze selectie is uiteraard arbitrair, omdat mediagevoeligheid, vooral regionaal, niet altijd goed is in te schatten.

Voor meer informatie over de uitspraken en/of de procedures, neem contact op met de persvoorlichters van de Raad van State: mr. Pieter-Bas Beekman (070 426 47 73) of
Thea Tjeerdema (070 426 45 20)

Woensdag 6 november 2002
Op woensdag 6 november 2002 om 10.15 uur spreekt de Afdeling bestuursrechtspraak in een openbare zitting onder meer de beslissingen in de onderstaande hoofdzaken (bodemprocedures) uit.
Vanaf woensdag om 10.30 uur is de volledige tekst van al deze uitspraken via deze site te raadplegen. Na onderstaand overzicht wordt uitgelegd welke stappen u moet volgen om de tekst van de uitspraken te bereiken.

Kamer 1 Ruimtelijke Ordening (R):
Beroepen tegen de goedkeuring van het Uitwerkingsplan I Ypenburg-Nootdorp. Het uitwerkingsplan betreft de uitwerking van de in het bestemmingsplan Ypenburg-Nootdorp gegeven bestemming Uit te werken gebied voor woondoeleindenen voorziet in de aanleg van een woonwijk met de daarbij behorende voorzieningen.
Zaaknummer: 200202398/1

Beroepen tegen de weigering van de Staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij om een vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet te verlenen voor de aanleg van de aansluiting van de Ijmuiderslag op de noord-zuidverbinding naar de Kennemerboulevard en de herinrichting van de Ijmuiderslag in het natuurgebied Duinen van Velsen.
Zaaknummer: 200105583/1

Kamer 2 Milieu (M):
Beroep tegen een verleende milieuvergunning aan Crematoria Twente/Oost Nederland B.V. te Enschede.
Zaaknummer: 200001148/1

Beroepen tegen een verleende milieuvergunning voor een begraafplaats en crematorium te Bilthoven.
Zaaknummer: 200100524/1

Kamer 3 Hoger Beroep (H):
Hoger beroep in verband met een tweejarige subsidieverlening voor 1998 en 1999 aan de NOS ten behoeve van de voortzetting van de Concertzender als nevenactiviteit van de NOS.
Zaaknummer: 200104030/1

Hoger beroep in verband met het besluit van het Commissariaat voor de Media om het voortzetten van de Concertzender als toegelaten nevenactiviteit van de NOS aan te merken.
Zaaknummer: 200104037/1

Hoger beroep in verband met de intrekking door de Korpschef van de politieregio Utrecht van een draagverlof voor een verdovingsgeweer. Zaaknummer: 200201233/1

Hoger beroep in verband met de intrekking door de Korpschef van de politieregio Gelderland-Zuid van twee verloven tot het voorhanden hebben van vuurwapens met bijbehorende munitie. Zaaknummer: 200103516/1

Hoe kan ik de tekst van de uitspraken vanaf woensdag om 10.30 uur bereiken ?


* Onthoud het zaaknummer.

* Nadat u hieronder op " voor de tekst van de uitspraak" Zie het origineel http://www.raadvanstate.nl/rvs.asp?pag=459 . hebt geklikt, krijgt u wederom een pagina met zaaknummers van onder meer de Raad van State.

* Klik op het gewenste zaaknummer en de tekst van de uitspraak verschijnt.

* voor uw uitspraak
Zie het origineel .