Nieuwsbericht

woensdag, 6 november 2002, 17.10 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Inbrekers verstoord
Alkmaar, dinsdag 5 november 2002.
Omstreeks 19.50 uur werden tijdens schoonmaakwerkzaamheden in een bedrijfsgebouw aan de Picassolaan twee schoonmaaksters opgeschrikt door twee inbrekers. Bij het zien van de dames maakten de inbrekers zich uit de voeten via de achterdeur met medeneming van twee zakken ontvreemde goederen. Een getuige heeft de jongens zien instappen in een gereedstaande en warm draaiende zwarte personenauto, type Fiat Multipla. Er is vermoedelijk een computer meegenomen. Hoe de mannen het pand zijn binnengekomen is onbekend. De mannen zijn beiden klein van stuk, ongeveer 1.60 meter lang, hebben een negroïde uiterlijk en zwart krullend haar en hebben vermoedelijk de leeftijd tussen 25 en 30 jaar. Beiden droegen een crèmekleurige trui en een spijkerbroek.

Drank leidt tot ongeluk
Stompetoren, dinsdag 5 november 2002.
Omstreeks 21.10 uur kreeg de politie de melding dat er een personenauto op zijn kant ligt aan de Noordervaart. Ter plaatse werden de twee inzittenden van de auto naast het voertuig aangetroffen. Het betrof hier een 35- en 67- jarige inwoner uit Grootschermer. Ze hadden duidelijk te diep in het glaasje gekeken. De man die opgaf bestuurder te zijn geweest werd aangehouden en zou worden meegenomen naar het bureau om daar een alcoholtest te ondergaan. De andere man wilde de aanhouding beletten en werd vervolgens ook aangehouden. Ze bleken 790 en 585 ug/l te blazen, tot 220 is toegestaan. Later verklaarden beiden gereden te hebben. De heren zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden, hun rijbewijzen zijn ingevorderd. Overigens hebben de heren geen letsel opgelopen door het ongeval.

Tasjesroof
Alkmaar, dinsdag 5 november 2002.
Rond 21.00 uur is een 54-jarige vrouw uit Alkmaar van haar tas beroofd. Zij fietste in de Comanstraat toen de dief langszij kwam fietsen en haar tas van de schouders rukte. De dame viel daarbij op de grond. Ze kon nog net zien dat de man er met haar rugzakje vandoor ging in de richting van de Kennemerstraatweg. De man had een donkere huidskleur, zwart haar, was ongeveer 1.75 meter lang en is tussen 15 en 20 jaar oud. De tas betreft een klein bruin leren rugzakje, waarvan de bovenkant van bont is.

Aanrijding met drank op
Heerhugowaard, dinsdag 5 november 2002.
Omstreeks 22.00 uur ontstond er een kop-staart botsing tussen twee personenauto's voor de gesloten spoorwegovergang op de Zuidtangent. De achteroprijdende automobiliste kon niet tijdig haar auto stoppen en reed daardoor tegen de stilstaande auto voor haar. Alleen de auto's liepen beschadigingen op. De veroorzaakster van het ongeval, een 30-jarige inwoonster uit Heerhugowaard, blies later op het bureau 975 ug/l. Haar rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding kan ze tegemoet zien.

Aanhouding na mishandeling
Alkmaar, woensdag 6 november 2002.
Omstreeks 11.15 uur is een 13-jarige jongen uit Petten aangehouden. Hij wordt verdacht van zware mishandeling van een 14-jarig meisje uit Nieuwe Niedorp. Zowel op afgelopen maandag als op dinsdag wachtte de jongen omstreeks 09.00 uur het meisje op bij het Centraal Station in Alkmaar. Vervolgens sloeg hij het meisje in het gezicht met een vuist en een skateboard. Ze liep daarbij blauwe plekken in haar gelaat op.

Poging inbraak
Beveiligen helpt!
Heiloo, dinsdag 5 november 2002.
Dinsdagmiddag ontdekte de bewoner van een woning aan De Rietvink dat men had gepoogd om in te breken in zijn woning. De inbreker had twee gaten geboord in het kozijn van één van de ramen, ter hoogte van de twee raamhendels. Een werkwijze die wel vaker voorkomt, waarbij de inbreker via de gaten in het kozijn, het raam kan ontgrendelen. Deze keer zat het hem echter niet mee. De bewoner had er voor gezorgd dat de vergrendeling met sloten was beveiligd. Het raam kon dus niet worden geopend en de inbreker staakte zijn pogingen om binnen te komen.
In dit geval liep het goed af mede dankzij de beveiligingsmaatregelen die waren genomen. Natuurlijk was er wel schade maar de inbreker kwam niet in de woning. Door het huis goed te beveiligen kunt u soms voorkomen dat dierbare spullen worden weggenomen. Wilt u meer weten over de beveiliging van uw huis kijk dan op www.politiekeurmerk.nl maar natuurlijk kunt u ook contact opnemen met het bureau veiligheid van de politie Noord-Holland Noord, telefoon 072-5498128.

Verkeerscontroles
Heiloo, woensdag 6 november 2002.
Tussen 08.00 en 12.00 uur is een motorsurveillance gehouden rondom de Kennemerstraatweg. Daarbij zijn drie bekeuringen uitgedeeld in verband met het niet dragen van een gordel en eenmaal wegens het ontbreken van verlichting op een aanhangwagen.
Heerhugowaard, woensdag 6 november 2002.
Van 10.00 tot 11.00 uur is op de Beukenlaan een snelheidscontrole gehouden met behulp van laserapparatuur. Er zijn tien proces verbalen opgemaakt wegens het overschrijden van de maximum snelheid en zes proces verbalen wegens overige overtredingen. De hoogst gemeten snelheid betrof 75 km/ u., de maximumsnelheid is daar 50 km/u.

NOORDKOP

Controle snelheid
Den Helder, dinsdag 5 november 2002.
Op de Van Foreestweg werd tussen 13.15 en 14.45 uur gecontroleerd op snelheid. Daarbij zijn 24 overtredingen geconstateerd wegens te hard rijden en eenmaal wegens het niet dragen van een gordel. De hoogst gemeten snelheid betrof 75 km/u.

Controle op verlichting
Schagen, dinsdag 5 november 2002.
Omstreeks 22.00 uur is een verlichtingscontrole gehouden in en rondom het centrum van Schagen. Daarbij zijn 8 bonnen uitgedeeld voor het niet voeren van de verlichting op de fiets. Eenmaal werd een bekeuring uitgeschreven omdat een auto niet de juiste verlichting voerde.

Auto gestolen
Den Helder, woensdag 6 november 2002.
Een witte Opel Kadett is tussen zaterdag en dinsdagnacht gestolen van een parkeerterrein aan de Vlamingdwarsstraat. De auto voert het kenteken RJ-36-GD. Het stuur was voorzien van een stuurstangslot.

Vrouw gewond na eenzijdig ongeval
Oudeschild (Texel), woensdag 6 november 2002.
Omstreeks 15.00 uur raakte een 21-jarige automobiliste uit Oudeschild door nog onbekende oorzaak van de weg af. Ze reed over de Laagwaalderweg en belandde met haar voertuig op zijn kop in een weiland. De bestuurster zat alleen in de auto en raakte bekneld. De brandweer moest haar uit haar benarde positie bevrijden. Ze was goed aanspreekbaar en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Woninginbraak met diefstal auto
't Zand, woensdag 6 november 2002.
In een woning aan de Julianastraat is tussen 00.30 en 07.15 uur ingebroken. De inbreker is de woning binnen gekomen door via het bovenlicht het raam eronder te openen aan de achterzijde van het huis. De inbreker heeft niet alleen uit het huis meerdere goederen weggenomen, ook een naast de woning geparkeerde blauwe Volkswagen Beetle, voorzien van het kenteken 47-FK-XT, is gestolen. Ook werd een radio navigatiesysteem uit een bedrijfswagen gestolen. De sleutels van beide voertuigen lagen in de woning. Uit het huis zijn onder meer weggenomen spaarpotten, een elektrische gitaar en een filmcamera.

WESTFRIESLAND

Drankrijdster aangehouden
Medemblik, woensdag 6 november 2002.
Omstreeks 01.10 uur werd een 34-jarige vrouw uit Medemblik aangehouden op de Bagijnhof. Zij bleek 305 ug/l te blazen, tot 220 ug/l is toegestaan. Na betaling van 190 euro kon de vrouw weer gaan.

Alcoholcontrole
Hoorn, woensdag 6 november 2002.
Bij een alcoholcontrole op de Keern tussen 01.00 en 02.00 uur werden 14 automobilisten staande gehouden om te blazen. Daarbij bleek een 36-jarige man uit Hoorn te diep in het glaasje gekeken te hebben. Hij blies 485 ug/l. Hij krijgt een proces-verbaal.

Medicijnen gestolen
Hoorn, dinsdag 5 november 2002.
Op dinsdagavond omstreeks 22.00 uur werd de inbraak in een personenauto ontdekt op de Blauwe Berg te Hoorn. Uit de auto werd een tas ontvreemd. Naast enkele persoonlijke bescheiden zaten in deze tas twee potjes medicijnen. Het gaat hier om medicijnen voor de schildklier, genaamd Thyrax. Deze medicijnen kunnen bij inname gevaarlijk zijn, vooral voor kinderen. Mochten de medicijnen door iemand zijn gevonden, dan verzoekt de politie Hoorn haar hiervan in kennis te stellen. De politie is bereikbaar onder nummer 0900-8844 (lokaal tarief).