Gemeente Rheden

Nieuws (06-11-2002)




Buurtavonden wijkplan Nieuw Velp Zuid

Op 6 november is de officiële inspraaktermijn voor het wijkplan Nieuw Velp Zuid van start gegaan. Tijdens de inspraakperiode zijn er drie buurtavonden in Velp, op woensdag 13, donderdag 14 en dinsdag 19 november a.s..

Het wijkplan
Begin dit jaar hebben inwoners uit de wijk Nieuw Velp Zuid, samen met de gemeente, politie, Vivare en de Stichting Welzijn Rheden een wijkplan gepresenteerd aan wijkbewoners. In het plan staan diverse maatregelen om het wonen, werken en leven in Nieuw Velp Zuid te verbeteren.
De reacties van de wijkbewoners destijds zijn beantwoord en gebundeld. Dit zijn de zogenoemde "groene formulieren". Feitelijk vormen de "groene formulieren" nu een bijlage van het wijkplan Nieuw Velp Zuid.

Inspraak
Inmiddels heeft het college van B&W haar voorlopige standpunt over het wijkplan ingenomen. Zij geeft het vrij voor inspraak. Nu kunnen inwoners van de wijk en andere belangstellenden hun inspraakreactie op het wijkplan geven. De inspraaktermijn loopt van 6 november tot 4 december 2002. Iedereen kan binnen die termijn een schriftelijke reactie sturen naar de Gemeente Rheden, Strategie en Communicatie, Postbus 9110, 6994 ZJ de Steeg. Een inspraakreactie kan ook per e-mail: gemeente@rheden.nl. Vergeet bij u e-mail niet uw adresgegevens te vermelden. Na de inspraaktermijn zal het college een definitief standpunt innemen over het wijkplan en vervolgens zal de gemeenteraad het plan vaststellen.
Gedurende de inspraakperiode ligt het wijkplan Nieuw-Velp-Zuid met de bijlage (groene formulieren) ter inzage op het gemeentehuis in De Steeg en bij het Servicecentrum in Velp. Het wijkplan maakt onderdeel uit van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV).

Buurtavonden
Tijdens de inspraaktermijn zijn enkele buurtavonden georganiseerd. De bedoeling van deze avond is om per deelgebied van de wijk belangstellenden te informeren over specifieke maatregelen die betrekking hebben op dat deel van de wijk. Eén avond is speciaal gewijd aan maatregelen die gaan over de verbetering van sociale aspecten in de wijk. Werkgroepleden zullen tijdens de buurtavonden een toelichting geven. De toelichting zal zoveel mogelijk ondersteund worden door beeldmateriaal.

Woensdag 13 november: Omgeving Zwanensingel, Rietganssingel, Talingsingel, Eiberstraat
Donderdag 14 november: Sociale aspecten
Dinsdag 19 november: Omgeving Kennedylaan en ziekenhuisterrein

Alle avonden zijn van 19.30 uur tot 21.00 uur en vinden plaats in de Biljoenschool, Gruttostraat 1. De avonden hebben het karakter van een inloopavond. Dat betekent dat u niet persé om 19.30 uur aanwezig hoeft te zijn. U kunt gewoon tot 21.00 uur de inloopavond bezoeken.




Copyright: Gemeente Rheden