Gemeente Uithoorn

BEGROTING 2003 GEMEENTE UITHOORN UITNODIGING Op donderdag 7 november a.s. bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom bij de vergadering van de gemeenteraad over de begroting 2003. Volgens het nu beschikbare draaiboek begint die vergadering met een korte mondelinge toelichting van de fracties op hun uiterlijk 28 oktober a.s. ingediende algemene beschouwingen. Dan volgt het antwoord van burgemeester en wethouders (B&W) op die algemene beschouwingen. Op dat antwoord kunnen de fracties reageren en vervolgens komen burgemeester en wethouders nog een keer aan het woord. Tenslotte volgt de stemming over eventueel door fracties ingediende moties en amendementen (wijzigingsvoorstellen) en de begrotingsvoorstellen van B&W.

Ter voorbereiding op deze vergadering kunt u de begrotingsstukken vooraf inzien in het informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis of ze daar kopen. Elders op deze pagina vindt u een overzichtje van de kosten. U kunt de begrotingsstukken ook bekijken in de openbare bibliotheek aan de Alfons Ariënslaan.

BEGROTING TE KOOP

De beleidsbegroting 2003 kost ¤ 7,05 De beheersbegroting 2003 kost ¤ 82,25 Een set bijlagen bij de begroting 2003 kost ¤ 58,30 Het voorstel Beleid eigen heffingen 2003 kost ¤ 2,45

Het voorstel Bestemming financiële middelen 2003-2006 kost ¤ 2,45 De meerjarenraming kost ¤ 2,45

AANVRAAG VAN GEMEENTELIJKE VOORZIENINGEN

Voor mensen die een uitkering, minimumloon, WAO of AOW (met een klein pensioen) hebben bestaan verschillende gemeentelijke voorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn het declaratiefonds, regeling duurzame gebruiksgoederen, bijzondere bijstand, duremaandenregeling. Het blijkt dat niet iedereen die in aanmerking komt voor deze voorzieningen, er ook gebruik van maakt. De drempel is vaak te hoog om financiële hulp te vragen. De interkerkelijke werkgroep 'armoede is onrecht' heeft vertrouwenspersonen gezocht die mensen eerste informatie kunnen geven of die kunnen helpen bij het aanvragen van de voorzieningen. Deze vertrouwenspersonen zijn in diverse maatschappelijke organisaties gevonden: ouderenbonden, VTC, St. Oase en kerken. De gemeente geeft de vertrouwenspersonen regelmatig voorlichting over de verschillende regelingen.

De namen van deze vertrouwenspersonen zijn (met vermelding van de organisatie waarvan zij lid zijn): parochie De Burght: mevr. A. v.d. Aart, 565652, mevr. A. Albers, 564720, mevr. C. Snel, 561278; KBO: dhr. P. de Groot, 565859; parochie De Kwakel: mevr. J. van Os, 561122; PCOB: mevr. H. Dupon, 569863; Samen op Weg-gemeente: dhr. B. Klinkenberg, 563590, dhr. B. Koster, 563163, dhr. P. Roukema, 564131; parochie De Schans: mevr. A. Hoogervorst, 593350; mevr. Th. Berendsen, 561601; St. Oase: dhr. S. Algra, 560653, mevr. I. van Pickartz, 0348 400550; VTC: mevr. G. Bimmel, 566436.

De werkgroep 'armoede is onrecht' hoopt dat deze vertrouwenspersonen goed werk kunnen doen door mensen te informeren over of te helpen met bijvoorbeeld het aanvragen van bijzondere bijstand, het gebruik maken van het declaratiefonds, het benutten van de mogelijkheid van een uitkering voor de aanschaf van duurzame gebruiksgoederen (wasmachine/radio/televisie/koelkast/bed).

POPULIER BIJ CHURCHILLFLAT ALSNOG WEG

Het heeft een adviserend karakter. Tevens wordt met dit begrip tot uitdrukking gebracht dat het initiatief tot het houden van een referendum toekomt aan de kiesgerechtigde bevolking. De term correctief geeft aan dat het gaat om een referendum over een genomen besluit dat in principe nog niet in werking is getreden. De belangrijkste categorie besluiten die de Tijdelijke referendumwet referendabel stelt is de vaststelling, wijziging of intrekking van algemeen verbindende voorschriften.

Gelet op het vorenstaande deelt het college van burgemeester en wethouders het mee dat hij in zijn vergadering van 2 juli 2002 besloten heeft dat het vaststellen van de Wegsleepverordening Uithoorn 2002 referendabel is.

WEGSLEEPVERORDENING UITHOORN 2002 Vanwege het belang om op de weg staande voertuigen in het belang van de veiligheid op de weg, de vrijheid van het verkeer of in het belang van het vrijhouden van wegen en weggedeelten (bijvoorbeeld gehandicaptenparkeerplaatsen, voetgangersgebieden, laad- en loshavens) te kunnen verwijderen, over te brengen en in bewaring te stellen heeft de raad in zijn vergadering van 12 september 2002 besloten om de Wegsleepverordening Uithoorn 2002 vast te stellen.

Wat te doen als u het niet eens bent met het besluit dat het besluit tot vaststellen van de Wegsleepverordening Uithoorn 2002 referendabel is? Op grond van artikel 144 en 145 van de Tijdelijke referendumwet kunt u binnen zes dagen (tot 23 oktober 2002) na bekendmaking van dit besluit in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van het beroepschrift door de rechtbank worden u griffiekosten in rekening gebracht.

Wat te doen als u het (inhoudelijk) niet eens bent met het besluit tot vaststellen van de Wegsleepverordening Uithoorn 2002? Procedure Binnen drie weken na bekendmaking kan iedere kiesgerechtigde en mensen die binnen deze termijn kiesgerechtigd zijn geworden een verzoek tot het houden van een referendum (= inleidend verzoek) bij de gemeentesecretarie (Gemeentewinkel) indienen. Hiervoor zijn bij de Gemeentewinkel speciale formulieren beschikbaar. Indien voldoende ( 142) kiesgerechtigden een geldig verzoek tot het houden van een referendum hebben ingediend, wordt een definitief verzoek toegelaten en kan een definitief verzoek volgen. Kiesgerechtigden moeten hiertoe een verklaring ter ondersteuning van het inleidend verzoek indienen. Na het definitieve verzoek volgt de beslissing over toelating ervan (afhankelijk of de kiesdrempel van 1412 wordt gehaald) en wordt vastgesteld of er een referendum wordt gehouden.

Wanneer treedt het besluit tot het vaststellen van de Wegsleepverordening Uithoorn 2002 in werking? In zijn vergadering van 12 september 2002 heeft de raad besloten dat het vaststellen van de Wegsleepverordening Uithoorn 2002 zes weken na bekendmaking (16 oktober 2002) inwerking treedt. Dit onder voorwaarde dat wanneer er voldoende kiesgerechtigden een geldig verzoek tot het houden van een referendum hebben ingediend deze vastgestelde datum van inwerkingtreding van rechtswege vervalt. Een nieuwe datum wordt door de gemeenteraad vastgesteld. ROEIBOOT GEVONDEN

Bijna 2 maanden geleden is van de oever van de Molenvaart bij Aan de Molenvliet een stalen roeiboot weggehaald die daar al enige tijd lag. Deze roeiboot is naar de gemeentewerf aan de Industrieweg gebracht. Tot nu toe heeft de eigenaar zijn roeiboot nog niet opgehaald. Is deze boot van u? Dan heeft u na vandaag nog 3 weken de tijd om contact op te nemen met de gemeentesurveillanten (telefoon 513 220 of 513 228) over het ophalen van de boot.