Ingezonden persbericht


Aan alle Foodambassadeurs, CBL convenantpartners, decanen en vakdocenten.

Leidschendam, 4 oktober 2002

betreft: uitnodiging CBL Nationale Fooddag op 7 november 2002

Geachte mevrouw, mijnheer,

Dagelijks bezoeken ongeveer 4 miljoen consumenten de supermarkt. Gezamenlijk besteden zij elke dag weer voor zo'n 70 miljoen euro aan boodschappen. Het gaat dus in de supermarktbranche om enorme stromen van klanten, goederen en geld. Om succesvol te zijn is een gedegen opleiding een absolute must.

Een aantrekkelijke supermarkt heeft een vriendelijk en vooral deskundig personeelsteam. De klant wordt steeds kritischer, vraagt maatwerk en wil snel worden geholpen. Dit stelt hoge eisen aan het personeel. Goed opgeleide dienstverleners derhalve zorgen ervoor dat de klant zich prettig voelt in de supermarkt en weer terugkomt.

De supermarkt biedt personeel een werkplek met uitdagingen. Het assortiment groeit. Naast de dagelijkse boodschappen met een keur van producten uit de hele wereld, kan de consument voor steeds meer diensten en nieuwe producten in de supermarkt terecht. Verse vis, boeken, en telefoonkaarten zijn een greep uit nieuw assortiment dat al in menig supermarkt wordt verkocht. Zelfzorggeneesmiddelen, financiële diensten laten niet lang meer op zich wachten.

De supermarkt loopt voorop in informatietechnologie. Door de inzet van klantenkaarten kan maatwerk voor de consument worden geleverd. Met e-commerce kan de supermarkt de klant ook thuis bedienen. In de logistiek staat IT borg voor een geavanceerde aansturing van de goederenstroom.

Deze dynamische wereld is de toekomstige werkplek van uw leerlingen. In deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt worden uw leerlingen steeds belangrijker voor de supermarktbranche. Daarom werken wij graag met u samen om uw leerlingen zo goed mogelijk op te leiden. In gastlessen vertellen wij graag over de kansen in het supermarktbedrijf. Tevens zijn de zeer aantrekkelijke leerboeken van het CBL direct inzetbaar in het MBO. Inmiddels zijn met 31 scholen afspraken hierover vastgelegd.

Graag nodigen wij u uit om op donderdag 7 november 2002 onze gast te zijn bij Sperwer Nationaal die een aantrekkelijk dagprogramma heeft samengesteld. (zie bijlage.) In samenwerking met Sperwer vertellen wij u graag over trends bij de consument en hoe door supermarkten in de marketing daarop wordt ingespeeld onder het motto: "De Plussen Opgeteld". Personeel staat centraal in een presentatie over de peilers van personeelsbeleid in de supermarkt.

Voor het middagprogramma kunt u een keuze maken uit twee mogelijkheden. Een wijnproeverij bij de huisleverancier van Sperwer die inzicht geeft in de toegevoegde waarde van wijnen binnen het Plus-assortiment of een presentatie door de succesvolste Plusondernemer van het jaar 2002 die werd gekozen tot beste supermarkt van 2002. De wijnproeverij heeft een beperkte capaciteit. Daarom verzoeken wij u bij uw aanmelding aan te geven welk onderdeel uw eerste eventueel uw tweede keuze heeft.

Wij verwachten u en uw collega's tussen 9.30 uur en 10.00 uur in het Best Western Hotel De Druiventros in Berkel-Enschot (zie routebeschrijving). Voor gasten die per trein reizen, zijn er pendelbussen bij het Centraal station te Tilburg aanwezig. Het programma wordt met een eindpresentatie door Sperwer afgerond om 14.45 uur gevolgd door een aangeklede borrel. Op bijgaand antwoordformulier kunt u aangeven wie namens uw onderwijsinstelling aanwezig zal zijn op de Nationale Fooddag 2002.

Wij zien uw komst op 7 november 2002 graag tegemoet. Met vriendelijke groet,

J.J.M. van Well
Hoofd Personeel en Opleiding

Bijlagen: Dagprogramma
Routebeschrijving
Antwoordformulier

"De Plussen Opgeteld"

De Nationale CBL - Fooddag donderdag 7 november 2002.

Dagprogramma:

9.30 10.00
Ontvangst met koffie, thee en cake.

10.00 10.30
CBL adjunct directeur R. Roorda en de heer J.J.M. Van Well, hoofd Personeel en Opleidingen heten iedereen van harte welkom op de Nationale CBL Fooddag en openen de dag.

10.30 11.00 Sperwer, de organisatie achter PLUS stelt zich voor. Sjaak de Korte, commercieel directeur van Sperwer laat u kennismaken met de Sperwer Groep en de dynamische rol van Sperwer binnen de levensmiddelenhandel. Hij zal ingaan op de coöperatieve structuur van Sperwer, de diverse formules, consumententrends en Sperwer als grote werkgever in de levensmiddelensector.

11.00 11.30 Hoe een marketingstrategie zich vertaalt in een formuleaanpak. Will Winnubst, hoofd formulemanagement, vertelt u de missie en marketingstrategie van PLUS. Vervolgens hoe deze strategie een formule werd met hele duidelijke toegevoegde waarden. Hij toont u de Pluspunten van PLUS in woord en beeld.

11.30 12.00 De Plussen tussen de oren.
Egbert Arkema, coördinator opleidingen licht toe welke opleidingsmogelijkheden Sperwer biedt. Natuurlijk gaat hij in op de Sperwer-klassen op een aantal ROC's en de integratie van de Plussen binnen de diverse opleidingen.

12.00 13.00 Lunch en informatieve markt.
Naast het CBL zullen een aantal leerbedrijven zich presenteren.

Middagprogramma:

Keuze I
13.00 14.30 Wijnproeverij bij Jean Arnaud
Hofleverancier van Sperwer Jean Arnaud vertelt u in zijn Château over de toegevoegde waarde van wijnen binnen het PLUS-assortiment. Dit blijft niet bij een praatje: inhoudelijk komt ook de smaak van wijn aan de orde.

Keuze II
13.15 14.30 De Plussen Opgeteld.
Geert Benders, zelfstandig ondernemer van PLUS Benders te Venlo stelt de P van Personeel centraal. Zo zal hij het geheim van zijn succes onthullen, immers hij en zijn medewerkers werden gekozen tot de Beste Supermarkt van het jaar 2002. Vervolgens zal een vertegenwoordiger van het ROC de samenwerking met PLUS nader toelichten.

Aansluitende presentatie voor alle aanwezigen

14.45 15.30 "Het team dé Plus van Plus"
Theo van Brussel, directeur van Food-step en trainer van PLUS toont u hoe de 12 Pluspunten van PLUS over de gehele breedte geïntegreerd en geaccepteerd worden.

15.30 15.45 Afsluiting van de dag door het CBL

15.45 16.15 Borrel

ANTWOORDFORMULIER NATIONALE CBL-FOODDAG


1. Wij zijn wel / niet* op de Nationale Fooddag op 7 november 2002.

(* doorhalen wat niet van toepassing is)

Decaan: ___________________________________________

Vakdocent (en): ___________________________________________

E-mailadres contactpersoon:_________________________________________


2. Graag regelen wij voor hen die dat betreft goede parkeergelegenheid. Kunt u aangeven of u met eigen vervoer komt of van het openbaar vervoer (pendelbus bij station) gebruik maakt? O Wij komen met eigen vervoer (i.v.m. parkeerruimte verdient carpooling de voorkeur), het gaat om ...... auto's. O Wij komen met het openbaar vervoer


3. Wij tekenen in voor : aantal personen
1e keus 2e keus Wijnproeverij Jean Arnaud .......... ………..

Presentatie Geert Benders ........... …………

Dit antwoordbericht a.u.b. voor vrijdag 18 oktober 2002 faxen aan het CBL t.a.v. Natasja Zwart: 070 - 3176887.

Met vriendelijke groet,
Miranda M.G. Boer
Hoofd PR en Voorlichting CBL

070-3376200
06-51502772

DISCLAIMER
Dit bericht en de eventuele bijlagen zijn uitsluitend bestemd voor de beoogde ontvanger. Inzage, gebruik en verspreiding van de inhoud ervan is aan hem of haar voorbehouden. Indien u niet de beoogde ontvanger of diens gemachtigde bent, dan is inzage, gebruik en verspreiding derhalve niet toegestaan. In geval van onjuiste adressering wordt u verzocht zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de afzender van dit bericht en zorg te dragen voor onmiddellijke verwijdering van dit bericht uit uw systemen. Dit bericht is niet beschermd tegen manipulatie door derden. Voor de door u ontvangen inhoud kunnen wij dan ook geen aansprakelijkheid aanvaarden en evenmin kunt u er rechten aan ontlenen. DISCLAIMER