Gemeente Deventer

Spektakel op donderdag 7 november!

Opening herinrichting deventer binnenstad

De herinrichting van de binnenstad is klaar! Dat wil de gemeente vieren met een groots spektakel in de binnenstad op donderdag 7 november om 20.30 uur.

Er is twee jaar hard gewerkt aan de herinrichting van de Deventer binnenstad, en met een fantastisch resultaat. Het prachtige ontwerp van de straten met mooie klinkers geeft het kernwinkelgebied precies die uitstraling die het verdient; chique en ingetogen. De accessoires zoals de bijzondere, speciaal voor Deventer ontworpen putdeksels, de stoepjes voor de panden, de lampen en de afvalbakken maken het geheel compleet. Verder zien we dat steeds meer gevels ook gerestyled worden, waardoor alles meer eenheid krijgt. De gemeente zal samen met de ondernemers er alles aan doen om het niveau de komende jaren te behouden en nog verder te ontwikkelen.

Opening

De opening van de binnenstad wordt op donderdag 7 november verzorgd door de Franse straattheater- en spektakelgroep Plasticiens Volants (zie foto). Deze groep brengt een speciaal voor de Deventer binnenstad gemaakte paradevoorstelling, waarbij zij een groot aantal van de heringerichte straten als decor gebruikt. Bijzondere beesten van kolossale omvang zullen door de straten trekken, begeleid door luide muziek en lichteffecten.

Spektakel

Het spektakel begint om 20.30 uur. Er starten dan twee parades: vanaf het begin van de Nieuwstraat (hoek Smedenstraat) en vanaf het Grote Kerkhof richting Lange Bisschopstraat. De beide parades komen aan het einde van de Lange Bisschopstraat bij elkaar en trekken dan verder op naar de Korte Bisschopstraat en de Brink voor een spetterende finale. Ook uit andere straten komen onverwachte kolossale verrassingen. Het wordt een spektakel voor jong én oud, voor alle Deventenaren.

Bovendien is er een extra feestelijke koopavond in de Deventer binnenstad met van 19 tot 20 uur een Hanze-Uur: ondernemers hebben een uur lang spectaculaire aanbiedingen.

Kortom: Kom op 7 november naar de Deventer binnenstad en beleef het spektakel!