Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 04-11-2002

Televisie
REQUIEM VOOR EEN ZWAARGEWICHT
Uitzending donderdag 7 november
Nederland 2 - 20.00 uur


VICTOR LÖW BONT EN BLAUW IN
THE MAKING OF REQUIEM VOOR EEN ZWAARGEWICHT

Het aangrijpende REQUIEM VOOR EEN ZWAARGEWICHT vertelt het verhaal van de bokser Mountain die van zijn arts niet langer de ring in mag. Zijn manager zet hem vervolgens in als 'clown' in het duistere circuit van worstelwedstrijden. Op zoek naar een baan komt hij voor het eerst in zijn leven in aanraking met de liefde. Deze liefde helpt hem zijn zelfrespect terug te vinden om zo de ultieme overwinning te behalen.

De hoofdrol in dit nieuwste theaterstuk van Joop van den Ende Theaterproducties wordt gespeeld door Victor Löw, bekend van films als Lek, Karakter, de TROS-serie Spangen en diverse toneelstukken. In the making of REQUIEM VOOR EEN ZWAARGEWICHT die de TROS op donderdag 7 november uitzendt, is te zien hoe Löw zware bokstrainingen krijgt in een boksschool op de Albert Cuyp in Amsterdam. Ook is er een interview met Wim Conradi, een veelgevraagde en succesvolle geluidsontwerper. In dit toneelstuk worden op het decor bokswedstrijden en flashbacks geprojecteerd. Guido van Gennep vertelt hoe deze zijn gemaakt. Uiteraard komt ook regisseur Mark Rietman aan het woord.

De hoofdrol in deze klassieker werd eerder gespeeld door Ko van Dijk. In 1959 vervulde hij dezelfde rol van de uitgerangeerde topbokser Mountain. In het stuk dat op 3 oktober jl. in première ging, spelen tien acteurs waaronder Jappe Claes, Hugo Metsers, Susan Visser, Kenneth Herdigein en Lieneke Le Roux.