Ingezonden persbericht

Grand Café Musique
De Troubadour

PERSBERICHT

d.d. : 4 november 2002
betreft: Opmerkelijke cd-presentatie

CD-PRESENTATIE 'THE ALLIGATOR EXPRESS' IN DE TROUBADOUR

Muziekcafé 'De Troubadour' aan de oude Vechtbrug in Hardenberg is aanstaande vrijdag (8-11) het opmerkelijke decor van een even opmerkelijke gebeurtenis. De Ommer countryband 'The Alligator Express' presenteert er dan haar eerste studio cd. Het eerste exemplaar van "Hot Louisiana Music" wordt in ontvangst genomen door Daan Geurs, de Ommer wethouder van cultuur. Na de presentatie is een optreden van de band. Het countryfeest begint om 21.00 uur en de entree is gratis.

The Alligator Express hoort bij een selecte groep van ongeveer 10 tot 15 Nederlandse bands die bekendheid hebben gekregen met het spelen van Zydeco en Cajun muziek. De uit Louisiana afkomstige Zydeco muziek is een smeltkroes van vrolijke Blues, Boogies, Tex-Mex en Cajunmusic. Opvallend is dat de Alligator Express geen pop heeft gemaakt van de muziek maar het authentieke swingende geluid laat horen. De meeste nummers zijn dansbare, up-tempo covers van de top van de Louisiana Zydeco bands. Clifton Chenier -wereldwijd de onbetwiste 'King of Zydeco'- is het grote voorbeeld voor de Alligator Express.

De line-up.
De meest kenmerkende muziekinstrumenten in deze muziekstijl zijn de accordeon en het washboard. Het is niet alledaags om Blues op de accordeon te horen. Het washboard maakt de muziek sprankelend. De line-up: Christianne Postel (zang), Lucas Meertens -oprichter van de band- (accordeon), Andries Dunnewind (bas), Frits van der Zwan (slag- en sologitaar), Dirk van Brink (mondharmonica en washboard) en Martin Schuphof (drums).

Bijzonderheden:

· Donderdagavond 7 november, de avond voor de cd-presentatie, is de Alligator Express live te zien op TV Oost in het programma De Regiotap club van Willy Oosterhuis. Meer informatie is te vinden op de website: www.taex.nl.

Kijk op www.poppodium.nl voor de complete agenda of bel 0523 - 273838.