Erasmus Universiteit Rotterdam

SG DOSSIER
Donderdag 7 november, 16:00 - 17:30 uur, zaal A1, Woudestein DE PALESTIJNSE KWESTIE

Eén van de indringendste en meest complexe onderwerpen op het internationale toneel is al ruim een halve eeuw het bloedige conflict tussen Israëliërs en Palestijnen. Sinds de stichting van de Joodse staat Israël in 1948 is het hommeles in het Midden-Oosten. Inmiddels lijkt de situatie - na vele oorlogen in de regio en door een dodelijke spiraal van haat, verzet en vergelding - uitzichtloos, ondanks diverse vredesakkoorden en pogingen tot verzoening. Wat zijn nu precies de historische achtergronden van dit explosieve drama? Gaat het hier om onverzoenlijke religies? Om wederzijdse historische claims, bloeddorstige machtspolitiek of apartheid? Of is het een verkapte strijd om schaars water? Deze lezing biedt behalve een uiteenzetting van de achtergronden ook een analyse van de actuele gebeurtenissen en een visie op mogelijke ontwikkelingen in de toekomst.

Radi Suudi is politicoloog en publicist (o.a. in Vrij Nederland) en is lid van de Joods-Palestijnse Dialoog.

STUDIUM GENERALE, informatie: 010-4081144, stg@oos.eur.nl, www.eur.nl/studium
Studium Generale organiseert lezingen, discussies, optredens en cursussen. De activiteiten zijn toegankelijk voor studenten, medewerkers van de EUR en overige belangstellenden.

LOCATIE
Erasmus Universiteit Rotterdam
Zaal A 1 bevindt zich in het C-gebouw. Complex Woudestein: Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam.
OV: tram 7 richting Oudlaan (halte Erasmus Universiteit), tram 1 richting De Esch (halte Woudestein). Metro: halte Kralingse Zoom.