Gemeente Uithoorn

BEGROTING 2003 GEMEENTE UITHOORN
Begrotingsraad
Op de voorpagina van de Nieuwe Meerbode hebben wij u al uitgenodigd op 7 november aanwezig te zijn bij de vergadering van de gemeenteraad over de begroting 2003. Vanaf 19.00 uur wisselen burgemeester en wethouders (b&w) met de gemeenteraad eerst van gedachte over de door de diverse fracties ingediende algemene beschouwingen. Die beschouwingen zijn de reacties op de door b&w ingediende begrotingsvoorstellen. Met name over de voorstellen om de OZB met 10% te verhogen is het laatste woord nog niet gezegd. Voordat we toe zijn aan de stemming over door de fracties ingediende amendementen (wijzigingsvoorstellen) en moties en de begrotingsvoorstellen zelf, zijn we wel een enkele uren verder.

De begroting van Uithoon bestaat uit drie boekjes.
* Het belangrijkste onderdeel is de beleidsbegroting. Daarin zijn alle hoofdlijnen van het gemeentelijk beleid voor 2003 vastgelegd. De beleidsbegroting is onderverdeeld in 58 zogenoemde 'beleidsproducten'. Bij ieder product staat vermeld: een omschrijving en een doelstelling, de lasten en baten en eventuele kengetallen. Bovendien vindt u hier ook een toelichting. Ook is aangegeven of de tarieven van belastingen en rechten die bij dit beleidsproduct horen worden aangepast. Tenslotte is bij ieder beleidsproduct een overzicht opgenomen van de concrete voornemens met financiële gevolgen voor het jaar 2003.

* Het tweede onderdeel is het voorstel beleid eigen heffingen. Daarin zijn de in de beleidsbegroting vermelde aanpassingen van de
* Het derde en laatste boek is het voorstel bestemming financiële middelen. Hierin staat per beleidsproduct informatie over de U kunt de begrotingsstukken en de algemene beschouwingen inzien in de gemeentelijke informatiecentra in: het gemeentehuis, de openbare bibliotheek aan de Alfons Ariënslaan en het dorpshuis De Quakel. U kunt deze stukken ook lezen zonder de deur uit te gaan.

VERGADERING SENIORENRAAD

De Seniorenraad vergadert op12 november vanaf 10.00 uur in kamer 20 van het gemeentehuis.
Besproken wordt o.a.


* verslag vergadering d.d. 8 oktober 2002
* verslag bespreking met SOB d.d. 2 oktober 2002
* activiteiten van de verschillende SR-commissies (zorg, welzijn, wonen, communicatie, externe contacten)

TER INZAGE LEGGING AANVRAAG VERGUNNING VOOR VESTIGING BUITENSCHOOLSE OPVANG IN DE BASISSCHOOL TOERMALIJN IN DE KWAKEL.

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend, dat met ingang van donderdag 7 november 2002 gedurende vier weken (tot 5 december) in het informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16, Uithoorn, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, de aanvraag voor vestiging van buitenschoolse opvang in basisschool Toermalijn in de Kwakel ter inzage ligt.

Binnen de genoemde termijn van vier weken kan een ieder zijn zienswijze schriftelijk kenbaar maken. Deze zienswijze moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn.

DE RAAD MAAKT BEKEND DAT HIJ OP 24 OKTOBER 2002 HEEFT VASTGESTELD:

A. Gedragscode voor raadsleden , fractieassistenten en voor de leden van het college van burgemeester en wethouders. Het doel van de wettelijke verlichting om een code vast te stellen is om bestuurders houvast te bieden
omtrent de integriteit van het bestuur.
De gedragscode bestaat uit twee onderdelen namelijk 1. Kernbegrippen van integriteit en 2. Feitelijke gedragsregels. B. Instructie voor de griffier
De verplichting tot het vaststellen van een instructie vloeit voort uit artikel 107a van de Gemeentewet. Het doel van de instructie is om de positie van de raadsgriffier voor alle betrokken partijen te verduidelijken.
De instructie is op 25 oktober 2002 in werking getreden. C. Verordening op de ambtelijke bijstand
De verordening geeft uitvoering aan artikel 33 van de Gemeentewet en regelt het recht op ambtelijke bijstand aan de raad en aan individuele raadsleden. De verordening is in werking getreden op 1 november 2002.

Voormelde code, instructie en verordening liggen voor eenieder tijdens kantooruren in het Gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16, alhier te inzage. Wanneer u voormelde stukken wilt inzien dient zich te melden bij de Gemeentewinkel.