Rechtbank Zutphen



Kunst aan de gevel van Rechtbank Zutphen

Bron: Rechtbank Zutphen

Datum actualiteit: 6-11-2002

Arnhem, 4 november 2002

PERSBERICHT

JONGEREN VAN DE RIJKSOPVANGINRICHTING VOOR JEUGDIGEN (R.I.J.) HUNNERHEGGE - OVERLOON BEELDEN HET THEMA VAN DE LANDELIJKE OPEN DAG VAN DE RECHTSPRAAK "STAP NAAR DE RECHTER" UIT.

De rechtbank Zutphen is, evenals alle andere gerechtsgebouwen in Nederland, open voor het publiek op 9 november 2002, de landelijke open dag van de rechtspraak. Het thema van deze dag is STAP NAAR DE RECHTER. De rode draad vormt het jeugdrecht.

Helaas is de rechtbank op deze dag deels verborgen achter een imposant doek dat aan enkele steigers is opgehangen i.v.m. schilderwerkzaamheden. Door de enthousiaste medewerking van schildersbedrijf Kleverwal, de steigerbouwer, de gemeente Zutphen en de rechtbank zullen vanaf 8 november a.s. enkele imposante kunstwerken de gevels van het gerechtsgebouw sieren.

Jongeren tussen 12 - 21 jaar van de Rijksopvanginrichting voor Jeugdigen (R.I.J.) Hunnerhegge hebben het thema uitgebeeld, ieder op zijn manier, hetzij in een tekening of in tekst. Deze creatieve uitingen zijn op een 9-tal spandoeken van elk 2.60 bij 2.60 meter vastgelegd.

Op vrijdag 8 november, organiseert de gemeente Zutphen in de Burgerzaal van het oude stadhuis van Zutphen een symposium met als onderwerp "met recht gebouwd".
Aansluitend aan dit symposium om 18.00 uur zullen de heer mr. G. Vrieze, president van de Arrondissementsrechtbank Zutphen, de heer J.A. Gerritsen, burgemeester van Zutphen en de heer J.A.M. de Groot, directeur Hunnerhegge, als aanloop naar de open dag, de creatieve uitingen van de jongeren, letterlijk en figuurlijk, in de schijnwerpers zetten. Terug in de Burgerzaal zal een video worden getoond met de werken van deze jongeren en hun uitleg daarbij.

Voor meer (achtergrond)informatie:

Rijksgebouwendienst Directie Oost, Martina van Hummel, telefoon 026 - 3713807
e-mail: martina.vanhummel@minvrom.nl