Gemeente Breda

Persberichten

07-11-2002

Koffie en theehuis 'Welkom' moet sluiten
Burgemeester C. Rutten heeft koffie en theehuis 'Welkom', aan de Mauritsstraat 5, gelast om binnen 24 uur te sluiten voor tenminste een jaar. Als Welkom niet binnen 24 uur voor het publiek gesloten is zal het pand door de gemeente worden gesloten.

De reden hiervoor is dat geconstateerd is dat vanuit Welkom wordt gehandeld in drugs. Dat is verboden. De acute aanleiding was de vechtpartij die afgelopen vrijdag plaatsvond in de Mauritsstraat. Deze vechtpartij was begonnen in Welkom en vervolgens buiten voortgezet. Bij het daaropvolgende politieonderzoek bleek dat er sprake was van handel in drugs vanuit Welkom. Bij een nadere controle op dit punt afgelopen dinsdag werd bijna 1,5 kilo softdrugs aangetroffen, evenals de nodige attributen voor verkoop zoals een weegschaaltje, een snijmes en snijplank met daarop sporen van softdrugs en kleine doorzichtige plastic gripzakjes.

Koffie en theehuis Welkom valt niet onder het gedoogbeleid voor koffieshops maar is een zogenoemde 'droge horeca-inrichting'. Dat betekent dat er geen alcohol mag worden geschonken maar ook dat er niet in softdrugs mag worden gehandeld. Dat laatste wordt alleen in koffieshops gedoogd. Op basis van de constatering dat 'Welkom' dit toch doet heeft de burgemeester besloten dat de inrichting moet worden gesloten.

Breda, 7 november 2002