Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 7-11-2002
Donderdagochtend 7 november 2002
Ernest Zinsmeyer 0592 361127 - 06 22662875

Bromfietser gewond bij ongeval
VRIES Woensdagavond tegen 20.15 uur is een 16-jarige bromfietser uit Vries gewond geraakt bij een aanrijding met een bestelauto. Op de kruising van de Brinkstraat en de Westerstraat verleende hij geen voorrang aan een 27-jarige plaatsgenoot die daar in zijn bestelauto reed. De bromfietser, die geen helm droeg, is met hoofdletsel en een gebroken been afgevoerd.

Inbraak winkel
GIETEN Woensdagnacht rond 1.45 uur is ingebroken in een winkel in de Schoolstraat. De daders kwamen binnen dor een raam te vernielen. Wat er eventueel gestolen is, is nog onbekend.

Winkeldieven opgepakt
EMMEN Woensdagmiddag zijn in een sportzaak in de Picassopassage twee mannen betrapt bij de diefstal van kleding. De twee, een 20-jarige man uit Ommen en een 31-jarige man zonder vast adres in Nederland, bleken ook gestolen kleding uit nabije zaken bij zich te hebben. Ze zijn overgedragen aan de politie en voor een nader onderzoek ingesloten. In de Hoofdstraat is een 61-jarige man uit Emmen betrapt bij de diefstal van een shirt in een kledingzaak. Hij kreeg een boete van 115 opgelegd.

Brand in woning
VALTHERMOND Woensdagmiddag tegen 17.00 uur is brand ontdekt in een woning aan het Zuiderdiep. De woning is door eerdere branden onbewoond. De brand is vlot geblust. De politie brengt deze brand in verband met de branden van enkele weken geleden, en neemt deze mee in het reeds lopende onderzoek.