Politie Hollands Midden
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 7 november 2002


HET BUREAU COMMUNICATIE IS IN VERGADERING TOT OMSTREEKS 12.00 UUR. VOOR DRINGENDE ZAKEN ZIJN WIJ VIA DE PIKETREGELING TE BEREIKEN.

Verkeersongeval Sassenheim
Bij een verkeersongeval op woensdag 6 november omstreeks 17.30 uur raakte een 9-jarige fietser uit Sassenheim gewond. De fietser reed over het fietspad aan de linkerzijde van de Parklaan in de richting van de Molenstraat. Op de kruising kwam uit tegenovergestelde richting een 70-jarige automobiliste uit zijn woonplaats. De automobilist sloeg linksaf de Molenstraat in toen de fietser op de Molenstraat reed. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. De fietser reed tegen de voorkant van de auto. Hij werd met pijn in een schouder overgebracht naar het LUMC.

Ongeval Oud Ade
Op woensdag 6 november om 08.30 uur kreeg de Politie Hollands Midden een melding van een ongeval op de bouwput van de HSL op de rijksweg A4 Oostbaan. Ter plaatse bleek dat een 36-jarige werknemer afkomstig uit Schiedam was uitgegleden toen hij op de ladder van een kraan naar beneden wilde klimmen. De man viel met ladder en al van een afstand van twee en een halve meter naar beneden. Aangezien het slachtoffer in stabiele ligging vanuit de schacht omhoog getakeld moest worden heeft de brandweer geassisteerd bij deze takelwerkzaamheden. Het slachtoffer is met rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De Arbo-dienst is in kennis gesteld en stellen een onderzoek in.

Rijden onder invloed Hazerswoude-dorp
Op woensdag 6 november om 12.00 uur werd op de Hoogeveensweg in Hazerswoude-dorp een 63-jarige man uit Warmond aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De man werd naar aanleiding van een verkeersovertreding aan de kant gezet door de politie. De man had lichtsignalen aan andere weggebruikers gegeven teneinde hen te waarschuwen voor een snelheidscontrole. Bij controle bleek dat de adem van de man rook naar alcohol.De man blies op de alcoholtester een A-indicatie. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op de ademanalyse blies de man 440 Ug/l. De man kreeg een proces-verbaal voor de verkeersovertreding en voor het rijden onder invloed. Ook kreeg hij een rijverbod van 4 uur.

Politie Bodegraven voert parkeercontroles uit Bodegraven
De politie van Bodegraven gaat vanaf 8 november regelmatig controleren op parkeren in de blauwe zone van het centrum van Bodegraven. Automobilisten die een parkeerovertreding maken, krijgen de eerste week een waarschuwing achter de ruitenwisser. Vanaf 15 november krijgt de foutparkeerder een bekeuring.

Politie onderzoekt inbraken Waddinxveen
In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 is in drie huizen op de Schielandweg ingebroken. In alledrie de gevallen is het bij een poging gebleven. Men heeft geprobeerd sloten en hang- en sluitwerk te forceren om binnen te komen.

Verkeersongeval Gouda
Bij een verkeersongeval op woensdag 6 november omstreeks 20.10 uur raakte een 19-jarige fietster uit Gouda gewond. De fietster reed over het fietspad op de Bodegraafsestraatweg komende uit de richting van de Goudse Houtsingel. Zij reed bij het 'rode' licht de kruising op in de richting van de Burgemeester van Reenensingel. Een 50-jarige automobiliste uit Reeuwijk reed in tegenovergestelde richting en reed bij 'groen' licht de kruising op. Tussen de twee ontstond een aanrijding. De fietster werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Tegel door raam Schoonhoven
Een 80-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van vernieling van een raam van haar woning aan het Landsteinerhof. De vrouw zat op dinsdag 5 november omstreeks 21.05 uur in de keuken aan de voorzijde van de woning toen plots een tegel door het raam werd gegooid. De vrouw bleef ongedeerd maar is zeer geschrokken. Naast de schade aan het raam is ook schade ontstaan aan de gordijnen en het zeil op de vloer. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld maar dit heeft niets opgeleverd. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Schoonhoven, telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Verkeersongeval Schoonhoven
Bij een verkeersongeval op woensdag 6 november omstreeks 18.00 uur raakten een 29-fietster uit Schoonhoven en haar 1-jarige dochter gewond. De Schoonhovense fietste komende vanaf de kant van de Achterwetering over het Lopikerplein in de richting van de Lopikersingel. Een 33-jarige automobiliste uit haar woonplaats reed vanaf de Lopikerhof en wilde richting de Achterwetering. Bij het uitrijden van de Lopikerhof zag de automobiliste vermoedelijk de fietster over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. De fietster kwam met de schouder op de voorkant van de auto terecht. Het dochtertje viel met het hoofd op de weg. Beiden werden overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.