Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 7 november 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Zuid-Twente:

Aanhouding na diefstal uit leegstaande woning
02-085502
Enschede, Usselerweg / Vlierstraat
Woensdag 6 november, omstreeks 13.30 uur
Werd gemeld dat vanuit een leegstaande woning aan de Usselerweg op de hoek met de Bloemendaalstraat, koperen leidingen werden ontvreemd. De dader zou een man zijn die was gekomen met een witte bestelbus. Het kenteken van de bus werd doorgegeven. Ter plaatse werd de bus niet meer aangetroffen en gingen de politiemensen naar het woonadres van de tenaamgestelde van de witte bestelbus. Hier zagen ze hem net weer wegrijden. Na in eerste instantie een stopteken te hebben genegeerd, stopte de bestuurder uiteindelijk op de Vlierstraat. De man, een 32 jr. Enschedeer, werd aangehouden en in de auto werden diverse koperen leidingen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De 32 jr. is na verhoor weer heengezonden. Een dagvaarding is hem uitgereikt.


Aanhoudingen na woninginbraken
02-085647
Enschede, Roessinghsbleekweg / Voortmansweg / Potsweg
Woensdag 6 november, omstreeks 20.40 uur
Werd door getuigen doorgeven, dat er was ingebroken in een woning aan de Roessinghsbleekweg. De twee daders zouden zich verplaatsen in een auto waarvan merk, kleur en kenteken werden doorgegeven. Direct daarop kwam bericht dat dezelfde daders hadden ingebroken in een woning aan de Voortmansweg. De auto met twee inzittenden werd rijdend op de Potsweg gesignaleerd en aan de kant gezet.In de auto werden spullen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De twee, Enschedeers van 31 en 33 jaar, zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier zijn ze in verzekering gesteld en opgesloten. Door de bewoners van de beide woningen aan de Roessinghsbleekweg en de Voortmansweg, is aangifte gedaan. In beide gevallen werd een raam geforceerd en werden goederen ontvreemd. Of dit de goederen zijn die in de auto werden aangetroffen, zal onderzoek verder moeten uitwijzen.













Midden- en Noordoost Twente:

Rijden onder invloed
02-085667
Hengelo, Parallelweg
Donderdag 7 november, omstreeks 00.15 uur
Bij controle werd geconstateerd dat een 42 jr. automobilist uit Delden, behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken. Hij werd aangehouden en ademanalyse aan het bureau wees 2.15 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een rijverbod van 11 uur is opgelegd. Pv wordt opgemaakt.


Aanrijding met letsel
02-775465
Markelo, Twikkelerweg / Kerkweg
Woensdag 6 november, omstreeks 14.30 uur
Een 44 jr. automobiliste uit Markelo, verleende komende vanaf de Kerkweg geen voorrang aan een 39 jr. bromfietser uit Goor, die over de Twikkelerweg aan kwam rijden. De bromfietser probeerde een aanrijding te voorkomen en kwam ten val. Hij gleed hierna onder de auto van de 44 jr. Met onbekend letsel werd hij door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, na behandeling kon hij weer naar huis.