Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 7 november 2002

* SNELHEIDSCONTROLE
Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield woensdagmiddag tussen twee en vier uur op de Strevelsweg een snelheidscontrole. Er werden tien processen-verbaal opgemaakt voor het overtreden van de maximum snelheid van 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/uur. Twee automobilisten gingen op de bon voor het niet dragen van de autogordel en het niet hebben van een geldig Nederlands rijbewijs.


* ARBEIDSONGEVAL
Woensdagmiddag omstreeks twee uur is een 19-jarige man uit het Duitse Oberlungwitz gewond geraakt bij laswerkzaamheden op de Van de Duijn van Maasdamweg. De man voerde laswerkzaamheden uit toen plotseling een 'wapeningswand' omviel. De Duitser kon niet meer op tijd wegkomen, waardoor de wand op hem viel. Hij liep een gebroken onderbeen op. Door GGD-personeel werd hij vervoerd naar het Sint Fransiscus Gasthuis. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


* BROMFIETSCONTROLES
Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield woensdag op de Provenierssingel en op de Molenwaterweg een bromfietscontrole. In de ochtend werd tussen negen en twaalf uur gecontroleerd op de Provenierssingel. In totaal werden 11 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer het rijden zonder helm, te veel vermogen en het rijden zonder verzekering. Op de Molenwaterweg werden in de middag tussen half twee en half vier 30 bromfietsers gecontroleerd. In totaal zijn er 12 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer te veel vermogen, het rijden zonder helm, het negeren van een rood verkeerslicht en het niet hebben van een bromfietscertificaat.


* VROUW BEDREIGD MET VUURWAPEN EN BEROOFD

Een 32-jarige vrouw uit Rotterdam is woensdagavond in de Agniesestraat bedreigd en beroofd van haar portemonnee. Omstreeks kwart voor tien was aangeefster te voet op weg naar huis. In de Agniesestraat bemerkte ze dat er twee mannen achter haar aanliepen. Op een gegeven moment vroegen ze hoe laat het was en liepen haar voorbij. Onverwacht draaide één van hen zich om en richtte een vuurwapen op haar. Onder bedreiging moest ze haar portemonnee afgeven. Dit vonden de daders niet genoeg, waarop ze de kleding van het slachtoffer doorzochten. Met nog een portemonnee, muntgeld en een mobiele telefoon ging het tweetal er vandoor in de richting van de Bergweg.


* AANRIJDING MET LETSEL
Woensdagavond omstreeks kwart over elf ontstond op de Straatweg een aanrijding tussen twee personenauto's. Twee mannen, van 18 en 31 jaar oud en beiden uit Rotterdam, raakten gewond. Een 18-jarige automobilist verloor, door nog onbekende oorzaak, de macht over het stuur en kwam terecht op de rijstrook van het tegemoetkomend verkeer. Hierdoor reed hij tegen een tegemoet komende auto, bestuurd door een 31-jarige man. De brandweer moest de 31-jarige Rotterdammer, die bekneld zat, uit de auto halen. Beide mannen werden door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De 31-jarige man met een bovenbeenfractuur, een gebroken neus en verwondingen in het gezicht, terwijl de 18-jarige Rotterdammer nekletsel opliep.


* POLITIEMENSEN HOUDEN OVERVALLER OP HETERDAAD AAN

Twee politiemensen, onder wie een buurtagent, hebben woensdagmorgen een 32-jarige Rotterdammer aangehouden, die kort daarvoor een winkel had overvallen. Rond elf uur bevonden de politiemensen zich in het Jaffa in verband met een gestolen auto. Via de portofoon hoorden ze dat er een overval was gepleegd op een winkel aan de Vlietlaan en dat een man met een rode stoffen trainingsjas was weggerend. Toen men zich daarheen spoedden zagen ze in de Jaffahof een man rennen die voldeed aan het opgegeven signalement, achtervolgd door de winkelier. Het tweetal zette te voet de achtervolging in en konden de overvaller in de Berkelstraat aanhouden. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en is in verzekering gesteld. In de winkel werd een mes gevonden en in beslag genomen. De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek in.


* DRIE SLACHTOFFER VERKEERSONGEVAL GEÏDENTIFICEERD

De drie inzittenden van een personenbusje die woensdagmiddag omkwamen bij een verkeersongeval op rijksweg A15 zijn geïdentificeerd. Het gaat om drie mensen uit Rotterdam, de 57-jarige chauffeur en twee vrouwen 55 en 59 jaar oud. Het onderzoek naar de juiste toedracht van het ernstige ongeval is nog niet afgerond en wordt voortgezet.