Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Teradata wordt wereldwijde reseller van Informatica

Nieuwegein / Mechelen, 7 november 2002 Teradata, een divisie van NCR Corporation (NYSE: NCR), en Informatica (Nasdaq: INFA), marktleider in business analytics software, hebben een samenwerking bekend gemaakt waarbij Teradata als wereldwijde reseller zal optreden voor Informatica s data-integratie software.

De data-integratie software van Informatica gaat gezamenlijke klanten helpen om data vanuit een wijde range van operationele systemen te consolideren. Deze data worden geladen in het Teradata® datawarehouse platform, waarmee klanten voorzien worden van één enkele bron voor al hun wensen op het gebied van bedrijfsanalyses.

De reseller overeenkomst gaat per direct in. Informatica en Teradata hebben momenteel gezamenlijke klanten die onmiddellijk voordeel kunnen ondervinden van de sterke ontwikkelingsactiviteiten en technologische kennis van beide bedrijven.

Over Teradata

Teradata, een bedrijfsonderdeel van NCR, is een vooraanstaand leverancier van krachtige, bedrijfs-analytische technologieën. Teradata oplossingen worden door bedrijven gebruikt om één geïntegreerd beeld van hun bedrijfsvoering te verkrijgen zodat ze sneller, betere beslissingen kunnen nemen die in groei en winstgevendheid resulteren. Teradata kan u helpen uw bedrijfsvoering te zien zoals u het nog nooit zag. Meer weten? http://www.teradata.com.

Over Informatica

Informatica is vooraanstaand leverancier van Business Analytics software, waarmee belangrijke zakelijke informatie door het hele bedrijf heen inzichtelijk gemaakt kan worden. De Informatica Business Analytics producten omvatten een compleet portfolio van Data-integratie- en Business Intelligence-tools tot complete Analytische Applicaties. Het feit dat de juiste informatie op elk moment en waar ook ter wereld direct beschikbaar is voor de juiste mensen, maakt dat de Informaticaproducten op korte termijn concurrentievoordeel opleveren.

Meer dan 1500 klanten wereldwijd, waaronder 79% van de Fortune 100 gebruiken Informatica Data Integratie software voor het bouwen en beheren van hun DataWarehouses. Vele innovatieve bedrijven zoals Motorola, Hewlett-Packard en General Electric gebruiken daarbij succesvol Informatica Analytische Applicaties om hun bedrijfsprestaties te meten en te optimaliseren. Meer informatie is te vinden op www.informatica.com/nl

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:

Informatica T +31 (0)30-6082 083

Erik ten Bruggencate M +31 (0)6-5367 0030

Regional Sales Manager E-mail ebruggencate@informatica.com


-3-


-more-