Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-11-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.45 uur

Overval op woning

AMERSFOORT- Op woensdagavond vond een overval plaats op een woning.

Omstreeks 21.00 uur kwamen drie gemaskerde mannen een woning binnen gelegen aan de Palladiostraat. De mannen bedreigde de bewoners met een vuurwapen. De bewoners moesten vervolgens in een kamer gaan zitten en kort hierop verlieten de verdachten de woning met oa. een computer. Bij de overval raakte niemand gewond.

Na de overval heeft de politie een buurtonderzoek gehouden en enkele getuigen gehoord. Hier kwam het signalement naar voren van een van de mannen, te weten; een man met licht getinte huidskleur, 18 tot 20 jr.oud, lengte ongeveer 1.75, licht krullend donker haar, nette verschijning.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van Eemland zuid; 0900-8844.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op Het Masker. In totaal werden 10 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden met te hoge snelheid en voor het foutief parkeren.

Hennep aangetroffen

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd er hennep aangetroffen in een woning aan de Roelandplaats.

Na binnengekomen informatie deed de politie de inval en werden in totaal 150 planten aangetroffen. De kwekerij was professioneel opgezet met ventilatoren en assimilatielampen. Alle apparatuur en planten werden ingenomen en vernietigd. Onderzoek wees uit dat er illegaal stroom werd afgetapt. De bewoner werd niet aangetroffen en de politie heeft de zaak in onderzoek.