Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-11-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.50 uur

Politie wil tips woninginbraken

SOEST In de afgelopen weken hebben zeven woninginbraken plaatsgevonden op de Turfstreek, Libel en Hommel.

De inbreker wist de woningen telkens op dezelfde wijze binnen te komen, namelijk door het cilinderslot te forceren. Uit informatie blijkt dat de inbreker rijdt in een witte bestelauto, met daarop stickers 112 en ambulance.

De politie verzoekt getuigen of mensen die tips kunnen geven over verdachte situaties, personen of het voertuig, zich te melden bij het Woning Inbraken Team van het politiedistrict Eemland noord, telefoon 0900-8844.

De politie adviseert bij verdachte situaties, altijd en direct de politie te bellen! Daarnaast wordt aangeraden om het slot van de deur van een veiligheidsbeslag te laten voorzien. Hierdoor is het vrijwel niet mogelijk om het slot snel te forceren en naar binnen te gaan.

Bromfietser er tussenuit

BUNSCHONTEN/SPAKEBURG- Op woensdagmiddag werd een bromfietser aangehouden nadat hij was gevlucht.

Omstreeks 16.15 uur controleerde de politie een 17-jarige bromfietser uit Bunschoten/Spakenburg op de Fahrenheidweg. De bromfietser stopt en wanneer de agenten naar zijn bromfietscertificaat vragen is dit voor de bestuurder het startsein om te vluchten. De achtervolging werd door de agenten in de auto ingezet. De bromfietser reed met hoge snelheid via de Einsteinweg, Westsingel de Tureluur op. Door de hoge snelheid en de verkeerssituatie moesten de agenten de achtervolging staken.

Enkele minuten later troffen de agenten de bromfiets aan op een schoolplein aan de Scholekster. Hier waren kinderen aan het spelen welke vertelde dat de bestuurder een tuin in was gevlucht. Hier troffen de agenten de 17-jarige jongen aan en deze werd aangehouden.

Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt ter zake het niet voldoen aan bevel op vordering. De bromfiets had een veel te groot vermogen en is ingenomen.

Scootercontrole

BUNSCHONTEN-SPAKENBURG/SOEST- Op woensdagmiddag en avond werd een grote bromfietscontrole gehouden.

Van 13.30 uur tot 17.00 uur werd de controle gehouden op de Bikkersweg. In totaal werden 73 bromfietsen gecontroleerd en werden 73 bekeuringen uitgeschreven. Van 18.00 uur tot 20.30 uur werd er op de Dalweg een controle gehouden. Hier werden 20 bromfietsen gecontroleerd en 24 bekeuringen uitgeschreven. In totaal werden 2 bromfietsen ingenomen met een vermoedelijk vals framenummer. De bekeuringen die werden uitgeschreven waren voor het hebben van een te groot vermogen, niet hebben van een bromfietscertificaat, niet dragen van de valhelm en het niet hebben van een deugdelijke uitlaat.

De controle werd gehouden in samenwerking met het scooterteam, de Regionale Verkeersdienst, agenten van districten Binnensticht en Eemland Noord, de vreemdelingendienst en de marechaussee.