Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-11-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 9.55 uur

Straten afgezet na bommelding

UTRECHT- Op woensdagmiddag kreeg de politie rond 12.40 uur een bommelding binnen van een bank aan de St. Jacobstraat.

Voor de politie was er genoeg reden om de bommelding serieus te nemen en is daarom overgegaan tot ontruiming van het gebouw. Ook hebben zij vervolgens de Jacobsstraat/Vredenburg en Jacobsstraat/ Waterstraat afgezet. Totaal zijn er 80 mensen geëvacueerd uit het hele gebouw. Toen er om 14.00 uur nog niets was afgegaan, heeft de politie een extra half uur ingelast, waarbinnen de afzettingen nog in stand bleven. Om 14.30 uur is de straat weer vrijgegeven. Na onderzoek door bomverkenners, politiemensen gespecialiseerd in het herkennen en opsporen van bommen, werd er niets aangetroffen. Om 16.00 uur is het gebouw weer toegankelijk gesteld voor publiek. Het onderzoek zal nog worden voortgezet.

Ongeval met letsel

UTRECHT- Op woensdagmiddag heeft omstreeks 16.35 uur een ongeval plaatsgevonden op de Leuvenlaan. Een 37-jarige vrouw uit Amerongen reed met haar auto over de Leuvenlaan, zij wilde rechtsaf de Padualaan oprijden richting de Archimedeslaan. Terwijl zij de bocht nam naderde haar uit tegenovergestelde richting een autobus en de twee kwamen met elkaar in botsing. De 42-jarige man uit IJsselstein liep hierbij geen letsel op, de vrouw klaagde over pijn aan haar borst en nek. Ambulancepersoneel heeft de vrouw ter plaatse onderzocht en hebben de vrouw meegenomen naar het UMC in Utrecht voor verder onderzoek.

Ongeval met letsel

UTRECHT- Op woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur reed een 27-jarige man uit Utrecht over t Goylaan, richting t Goyplein. Aan de linkerkant van de weg stond het verkeer stil. Een 16-jarig meisje uit Utrecht reed met haar bromfiets langs het stilstaande verkeer over t Goylaan heen en zag hierbij de 27-jarige bestuurder over het hoofd. Zij reed vervolgens met haar bromfiets tegen de rechterzijde van de auto aan. Het meisje liep bij het ongeval een gekneusde enkel op.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Omstreeks 21.40 uur kreeg de politie een melding over een dronken man op de Duurstedelaan. Een getuige had gezien dat de man gestopt was en een paaltje onder zijn auto vandaan haalde. Toen de getuige bij de man ging kijken, rook hij een sterke alcohollucht en waarschuwde daarom vervolgens de politie. Ter plaatse zat de 55-jarige verdachte uit Hilversum in de stilstaande auto, met brandende verlichting. Na een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken en werd hij meegenomen naar het bureau. Hier wees een ademanalyse uit dat de man een promille van 1,55 in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 7 uur.

Rijden onder invloed.
UTRECHT- In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 oktober heeft de politie een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie kreeg een melding van medewerkers van een parkeergarage aan de Rijnkade, deze hadden via cameras gezien dat de man wankelend naar zijn auto liep en vervolgens instapte. Op de Catharijnekade kon de politie de verdachte aanhouden. Een blaastest wees uit de man teveel had gedronken. De man is vervolgens meegenomen naar het bureau, waar een ademanalyse uitwees dat de man een promille van 1,40 in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 6 uur.

Verkeerscontrole
UTRECHT- Op woensdagmiddag heeft de politie tussen 10.00 en 11.45 uur een controle gehouden op de Catharijnesingel. Bij de controle werd gelet op het verkeer komende uit de richtingen Vredenburg, Daalsesingel en het Smakkelaarsveld. In totaal zijn er 35 boetes uitgeschreven. 21 voor het rijden zonder veiligheidsgordel, 3 voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, 5 voor het negeren van verkeersborden, 2 voor het niet handsfree bellen en 4 voor het rijden op busbanen.

Winkeldief opgepakt
UTRECHT- Op woensdagmorgen om 11.55 uur heeft de politie een 31-jarige Hongaarse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw steelde uit een winkel aan de Lijnmarkt, kleding met een totale waarde van ongeveer 350. De vrouw werd meegenomen naar het bureau en bekende hier dat zij met een groep voor 1,5 maand in Nederland was om te stelen. Tegen de vrouw wordt proces verbaal opgemaakt.