Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-11-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.30 uur

Bromfietser gewond

NIEUWEGEIN Op woensdag 6 november raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 18.45 uur reed een 18-jarige bromfietser uit Nieuwegein over de Bizetstraat, komende uit de richting van de Bartokstraat. Op de hoek bij de T-splitsing stond een bouwkeet langs de weg, waardoor het zicht op de kruising werd bemoeilijkt. Daardoor zag de bromfietser te laat dat een 35-jarige automobilist uit Nieuwegein vanaf rechts dezelfde kruising opreed. Een aanrijding was het gevolg.

De bromfietser werd met voetletsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar bleek dat hij een teen had gebroken. Hij mocht na behandeling naar huis.

Aanrijding in wegversmalling

HOUTEN Op woensdag 6 november raakten meerdere personen gewond bij een frontale aanrijding.

Rond 20.05 uur reed een 40-jarige automobilist uit Utrecht over de Beusichemseweg in de richting van t Goy. Bij hem in de auto zaten drie mannen van 33, 38 en 41 jaar oud. De eerste twee afkomstig uit Utrecht, de laatste uit Amsterdam. Uit de tegenovergestelde richting kwam een 42-jarige automobiliste uit Houten. Bij haar zat een 12-jarige jongen uit Houten in de auto.

Ter hoogte van de wegversmalling stopte geen van beide autos, waardoor een frontale aanrijding ontstond. Twee ambulances kwamen ter plaatse. De 40-jarige Utrechter liep licht letsel aan zijn voorhoofd op en klaagde over pijn in zijn nek. De Amsterdammer liep een gekneusde rechterarm op en de 33-jarige Utrechter klaagde over pijn in zijn knie. De 12-jarige jongen liep aangezichtsletsel op en hij is als enige per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Beide autos moesten door een takelbedrijf worden weggesleept.