Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-11-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.35 uur

Man aangehouden op verdenking inbraak woning

WOERDEN Op maandagmiddag heeft de politie een 23-jarige man zonder vast woonadres aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning in Woerden.

De verdachte mocht met toestemming van het Openbaar Ministerie worden aangehouden omdat uit vergelijkend sporenonderzoek was gebleken dat het bij de inbraak aangetroffen spoor afkomstig was van de 23-jarige man. Van de man waren dactysporen vastgelegd in de databank omdat hij al eerder in aanraking is geweest met politie en justitie. Het onderzoek tegen de man betrof toen ook inbraken in woningen.

De politie onderzoekt of de man betrokken is bij meerdere inbraken in woningen in de afgelopen maanden in de regio/Woerden. Inmiddels is de man in verzekering gesteld en wordt op donderdag 7 november voorgeleid aan de officier van justitie in Utrecht.

Brand

MAARSSEN Op woensdag 6 november heeft brand gewoed in een woning. De bewoner liep lichte brandwonden op.

Rond 12.30 uur kwam de melding binnen van een brand op de eerste verdieping van een woning aan de Straatweg. De brand werd ontdekt door de 59-jarige bewoner. De man liep lichte verwondingen op. Hij werd in de woning van een buurman opgevangen en daar door het personeel van een ambulance onderzocht. De Maarssenaar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht

De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de woning zware schade opliep. Twee aangrenzende woningen liepen lichte rookschade op.

Meisje gewond

MAARSSEN Op woensdag 6 november raakte een meisje gewond bij een valpartij met haar fiets.

Rond 09.30 uur fietste een 15-jarig meisje uit Maarssen over het Bisonspoor. Doordat haar spatbord tussen de spaken van haar voorwiel schoot, sloeg het meisje met haar fiets over de kop. Daarbij raakte zij aan haar hoofd gewond. Zij is voor behandeling per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Fietsster gewond

WOERDEN Op woensdag 6 november raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 07.20 uur reed een 28-jarige automobilist uit Woerden over de rotonde bij de Europabaan / Steinhagenseweg, komende uit de richting van de Middellandbaan. Bij het verlaten van de rotonde in de richting van de Steinhagenseweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 39-jarige fietsster uit Woerden. Een aanrijding was het gevolg en de vrouw kwam met haar fiets ten val. Daardoor raakte zij even buiten bewustzijn.

De fietsster is met een hoofdwond en diverse kneuzingen per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Vrachtwagen in sloot
KAMERIK Op woensdag 6 november belandde een vrachtwagen in een sloot. De bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 14.30 uur reed een 36-jarige man uit Montfoort met een vrachtwagen over de Ingenieur Enschedeweg (Provincialeweg N 212), komende uit de richting van Geestdorp en gaande in de richting van de Spruitweg. Voor hem reden enkele voertuigen die vlak voor de Spruitweg afremden om linksaf te slaan. De Montfoorter remde daarop hard, zijn wielen blokkeerden en de vrachtwagen gleed naar links. Kennelijk om dit te corrigeren stuurde de chauffeur naar rechts, waardoor hij in de rechterberm terecht kwam. Daar kwam de vrachtwagen in een sloot tot stilstand.

De chauffeur klaagde over pijn in zijn borst en werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Het weggedeelte tussen Geestdorp en de Spruitweg werd als gevolg van het ongeval afgesloten. Na de opruimwerkzaamheden werd rond 17.55 uur de weg weer vrijgegeven.

Fietser en bromfietsster botsen
MIJDRECHT Op woensdag 6 november botsten een fietser en bromfietsster op elkaar. Beiden raakten gewond.

Rond 18.30 uur reed een 49-jarige vrouw uit Kortenhoef met haar bromfiets over het fietspad dat langs de Provincialeweg N 201 loopt, komende uit de richting van Uithoorn en gaande in de richting van Mijdrecht. Over hetzelfde fietspad kwam haar een fietser (leeftijd nog onbekend) uit Uithoorn tegemoet. Vermoedelijk doordat één van hen niet voldoende rechts hield, botsten beiden nabij een benzinestation op elkaar.

De fietser werd met knie-, schouder- en hoofdletsel per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. De bromfietsster liep letsel aan haar hand op en is even buiten bewustzijn geweest. Zij werd naar hetzelfde ziekenhuis gebracht.

Inwoners, partners, gemeente en politie maken afspraken over veiligheid
DE RONDE VENEN - Het politiedistrict Rijn & Venen heeft, naast de reeds bestaande contacten, behoefte aan een georganiseerd overleg met de inwoners. Wij willen de inwoners namelijk vragen hoe zij denken over onze werkwijze op het gebied van integrale veiligheid, openbare orde en leefbaarheid en hoe de uitvoering daarvan verbeterd zou kunnen worden.

De gemeente De Ronde Venen nodigt daarom met het wijkteam De Ronde Venen 15 inwoners uit om samen met 10 vertegenwoordigers van gemeente, Openbaar Ministerie, partners en politie een e-Meeting te houden in het gemeentehuis De Ronde Venen. De afgelopen jaren zijn gemeenten uitgedaagd om op het vlak van integrale veiligheid de regie te voeren over het samenspel tussen burgers, overheden en diensten waaronder de politie. Met deze nieuwe methode in de gemeente De Ronde Venen spelen we op een interactieve en eigentijdse manier in op bovenstaande ontwikkelingen. Een jaar later zal opnieuw een e-Meeting worden gehouden om te toetsen of de afgesproken doelen zijn bereikt.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 4 december 2002 van 09.30 tot 16.30 uur in het gemeentehuis De Ronde Venen en levert concrete actiepunten en performance indicatoren op. Door gebruik te maken van digitale techniek kunnen de 25 deelnemers simultaan en anoniem meespreken en denken over de vraagstukken. (e-Meeting). Voordeel hiervan is dat men kan reageren op de inbreng van anderen. Dit draagt bij aan de kwantiteit en kwaliteit van de ideeën. En omdat de kennis van alle deelnemers benut wordt, is de betrokkenheid bij het eindresultaat maximaal. Voor deelnemers die geen toetsenbord willen of kunnen bedienen, zijn typisten aanwezig om hen terzijde te staan.

Inwoners van de gemeente De Ronde Venen worden via een oproep op de gemeentelijke informatiepagina in De Nieuwe Meerbode van woensdag 6 november 2002 uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijeenkomst. Ook staat daarin vermeld op welke wijze belangstellenden zich kunnen aanmelden en voor welke datum zij dat moeten doen. De deelnemers worden geselecteerd op basis van de gegevens die zij zelf aanleveren. Wij streven naar een brede vertegenwoordiging uit de hele gemeente De Ronde Venen. Ook hopen wij op variatie naar herkomst, opleiding, leeftijd, werkervaring, sekse en leefwijze. Ter compensatie van een vrije dag krijgen de deelnemende inwoners een vergoeding van 100,-.

============================================================= Noot voor de media:
Wilt u meer weten over doel, opzet en werkwijze van deze bijeenkomst dan kunt u vanaf woensdag 6 november contact opnemen met de afdeling Communicatie, telefoon 0346 581123. Op dag van de bijeenkomst, woensdag 4 december 2002, bestaat voor de media gelegenheid een gedeelte van de besloten e-Meeting bij te wonen en vragen te stellen aan deelnemers.

Oproep aan inwoners van de gemeente De Ronde Venen DE RONDE VENEN -Het politiedistrict Rijn & Venen en de gemeente De Ronde Venen werken aan verbetering van openbare orde, leefbaarheid en integrale veiligheid en willen daarover graag uw mening horen. Wij zoeken hiervoor 15 inwoners uit de gemeente De Ronde Venen, die willen meewerken aan een bijeenkomst(e-Meeting).

U gaat om de tafel met ambtenaren van de gemeente en met politiemensen. Naast het geven van uw mening over doelstellingen voor het politiewerk, wordt ook interactief gesproken over wat inwoners kunnen doen om het leefklimaat te verbeteren. De bijeenkomst wordt geleid door een externe gespreksleider. Bij het meespreken en denken wordt gebruik gemaakt van een computertoepassing.

De politie en de gemeente roepen daarom alle inwoners vanaf 16 jaar op om deel te nemen aan deze bijeenkomst, die plaats vindt op woensdag 4 december 2002 van 09.30 tot 16.30 uur in het gemeentehuis De Ronde Venen, Croonstadtlaan 111. Voor een lunch wordt gezorgd en u ontvangt voor uw deelname een vergoeding van 100,-.

Bij uw aanmelding vragen wij u om de volgende gegevens: naam en voorletter(s), adres, postcode en woonplaats, telefoonnummer waar u overdag, savonds bereikbaar bent, eventueel e-mail, geboortejaar,man / vrouw, burgerlijke status: ongehuwd / gehuwd / gehuwd geweest / samenwonend / culturele en / of godsdienstige achtergrond, scholier, studerend / in loondienst werkzaam /zelfstandig werkzaam / huisvrouw, huisman / werkloos, laatst genoten opleiding, en eventueel e-mail adres.

Voor deelname aan deze bijeenkomst kunt u zich op de volgende manieren aanmelden:

1.Via het telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief) bureau Mijdrecht met de mededeling aanmelding e- meeting.

2. In persoon op het politiebureau Mijdrecht, Industrieweg 46.
3. Een bericht met alle gevraagde gegevens e-mailen naar 2371@utrecht.politie.nl.

Uit alle aanmeldingen wordt een zo breed mogelijke selectie van 15 deelnemers samengesteld. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen te behoeve van deze bijeenkomst vastgelegd. Wij nodigen u van harte uit om u vòòr vrijdag 15 november 2002 aan te melden. Vervolgens zullen wij u voor vrijdag 22 november informeren over wel of geen deelname op 4 december.