Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-11-2002 Persberichten district Heuvelrug, 11.10 uur

Ongeval met letsel

VEENENDAAL- Op woensdagmiddag om 13.50 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de J.G. Sandbrinkstraat.

Agenten liepen over de Tuinstraat, toen zij ineens een klap hoorden. Hierop zagen zij dat een meisje van de fiets was gevallen. Het (leeftijd onbekend) meisje uit Veenendaal fietste over de J.G Sandbrinkstraat langs een geparkeerd busje op. De eigenaar van het busje, een 55-jarige vrouw uit Zeist kwam vanachter het busje lopen en zag hierbij het meisje over het hoofd. Ze liep tegen de zijkant van de fiets op, waardoor het meisje ten val kwam. Het meisje klaagde over pijnen in haar nek, onderrug en aan haar hoofd, tevens had zij tintelingen in haar benen. Zij is per ambulance overgebracht naar Het Gelders Vallei Ziekenhuis in Ede.

VEENENDAAL- Op woensdagavond om 19.25 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de kruising Rondweg - west/ Pionier. Een 18-jarige man uit Veenendaal reed met zijn auto over de rondweg afrit A12 richting de Zandstraat. Hij haalde een andere personenauto in en reed vervolgens door rood licht. Hierbij raakte hij de auto van een 19-jarige man uit Veenendaal, komende uit de Zandstraat vol in de zijflank. Beiden bestuurders raakten bij dit ongeval gewond en werden overgebracht naar het Gelders Vallei Ziekenhuis in Ede.

Brand

RHENEN- Op woensdagmiddag woedde een brand in een voormalige horecagelegenheid aan de Veerweg. Een getuige had gezien dat het gebouw in brand stond en heeft hierop vervolgens een melding gedaan bij de politie/brandweer. De brandweer was snel ter plaatse en omstreeks 16.15 uur was de brand onder controle. Het bedrijf liep aanzienlijke schade op. Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan.

Oproep slachtoffer poging zakkenrollerij

VEENENDAAL De politie is op zoek naar een vrouw waarbij op woensdag 30 oktober in de winkel van de C&A aan de Korenbeurs rond 13.30 uur een vermoedelijke poging werd gedaan om goederen uit haar rugzak weg te nemen. De vrouw liep op de damesafdeling te winkelen toen alert winkelpersoneel een 15-jarig meisje uit Nieuwegein zag die haar hand in de blauwe rugzak stak die de onbekende vrouw bij zich droeg. De verkoopster hield daarop het meisje aan en bracht haar naar een kamertje. Daarna bleek de vrouw verdwenen zonder dat haar naam bekend was.

De politie is op zoek naar de onbekende vrouw om voldoende bewijs te verzamelen tegen de verdachte. Zij kan hiervoor contact opnemen met de politie in Veenendaal via tel. 0900-8844.