KPN NV

Datum
Reactie KPN nav beslissing
inzake vorderingen SOBI
7 november 2002
Nummer
072p

KPN heeft kennis genomen van het arrest van de Ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof, waarbij deze nog geen einduitspraak heeft gedaan op de vorderingen van SOBI, maar nadere bewijsstukken en toelichting heeft gevraagd omtrent de waardering van E-Plus, het niet-cash gedeelte van de koopprijs van E-Plus en de waardering van de UMTS licentie. KPN zal het arrest bestuderen. KPN is onverkort van mening dat de betrokken transacties op een juiste wijze in de jaarrekening 2000 zijn verantwoord en uitgebreid toegelicht.

De Ondernemingskamer heeft vastgesteld dat het resultaat behaald op de verkoop van 15% van KPN Mobile aan NTT DoCoMo door KPN terecht in de winst- en verliesrekening is verantwoord.

KPN wijst erop dat de uitkomst van deze procedure geen invloed heeft op het eigen vermogen van KPN per 30 juni 2002 zoals dit in het halfjaarbericht is gerapporteerd.

Zoals bekend vordert SOBI de vernietiging van de jaarrekening 2000 van KPN omdat zij meent dat KPN de aankoop van E-Plus, de verwerving van de UMTS licentie en de verkoop van 15% van KPN Mobile aan NTT DoCoMo niet op juiste wijze in deze jaarrekening verantwoord heeft.


Noot voor de redactie (